VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ny vecka och nya rutiner

Äntligen är denna arbetsveckan snart slut. Det gör redan stor skillnad att Anton är föräldraledig på fredagar. Denna veckan har vi satt igång med våra nya rutiner samtidigt som jag har börjat studera mina två kurser. Det känns jättebra och vi fungerar mycket bättre som familj med detta upplägget. Chloéy och James går på förskolan måndag-torsdag, några fler timmar varje dag vilket har gjort stor skillnad för mig som inte känner samma stress. För min del är stress absolut inte bra just nu för att jag är gravid och jag vill inte påverka min kropp mer negativt än vad allting redan har gjort och gör. Jag är inte van vid att vara stresskänslig men eftersom det är så nu får jag helt enkelt anpassa mig till det.

Både Anton och jag har börjat reagera på att förlossningen närmar sig. Vi är nervösa men på olika sätt. Jag minns inte att Anton var såhär nervös inför Chloéy och James förlossningar men vi pratar mycket om vad som kommer hända och lugnar varandra på så sätt. Det som jag är mest nervös över är smärtan. Anton är nervös över att se mig ha ont igen och eventuella komplikationer. Vi är båda nervösa över om bebisen kommer tidigt och därför är vi särskilt oroliga just nu när jag är i vecka 32. Chloéy kom i vecka 33 och jag kan inte hjälpa att tänka och förbereda mig på att bebisen kan komma tidigt. Om det nu blir så gör det ingenting och vi är inte oroliga för bebisens hälsa men jag tror det handlar om den mentala inställningen som inte infunnit sig ännu. Det kom som en chock när Chloéy kom tidigare och vi hann inte tänka särskilt mycket eller ställa oss in på vad som skulle hända för vi visste inte någonting om vad som faktiskt skulle ske. Vi tog allting som det kom vilket visade sig fungera jättebra trots allt. Oavsett när denna bebisen bestämmer sig för att komma ut kommer det ske på hens villkor och ingen kan ju veta när det faktiskt kommer hända vilket gör det både spännande och skrämmande…

Jag har märkt av på James och Chloéy att de omedvetet känner av att bebisen snart ska komma. Chloéy har ändrat sig beteendemässigt och vill ha mycket uppmärksamhet. James tänker mycket för sig själv och jag förstod att han har börjat tänka ännu mer nu för att han har frågat mig hur bebisen samt spermierna kom till min mage. Han är väldigt nyfiken och kan såklart inte förstå hur det gick till men han vill så gärna veta och jag har inte tillräckligt bra svar, inte på en nivå som han nöjer sig med och som han kan förstå. Det måste snurra massor av tankar i deras huvuden och vi gör vårt bästa för att det ska bli en så bra övergång som möjligt från att vara 4 till 5 personer i familjen.

I helgen ska Anton och jag på vårt efterlängtade äventyr i Varberg på Asia Spa. SOM vi har försökt få till detta under lång tid utan att lyckas men nu händer det! Och det kommer förmodligen bli den sista trippen innan bebisen är här, även det sista äventyret inför våra karantänveckor innan förlossningen som mödravården rekommenderar alla gravida att genomföra. Detta för att minska risken för både partners och kvinnor att bli sjuka inför förlossningen. Vi kommer låta barnen gå i förskolan men avstå alla aktiviteter och ”onödiga” träffar med familj och vänner. Det är inte värt att chansa för om Anton skulle vara sjuk skulle jag bli helt förstörd. Jag försöker dock tänka positivt och tänker gå in med inställningen om att allting kommer gå bra för det gör det oftast.

Hoppas ni får en bra torsdag allihopa, kram ❤

edit- 3 edit edit-2


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna