VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vecka 31

Det är bara torsdag men för mig känns denna veckan extra lång av någon anledning. Jag känner för att hoppa fram typ tre veckor för att det har varit tungt att vara gravid. Mitt humör går fortfarande väldigt mycket upp och ner. Jag får små utbrott varje dag. Vissa dagar vaknar jag med ett riktigt dåligt humör och då brukar det pågå hela långa dagen, då sitter jag i princip och väntar på att dagen ska ta slut. Stackars min omgivning, särskilt min familj – Anton, Chloéy och James. De får stå ut med så mycket. Men å andra sidan får jag också stå ut med en hel del och jag orkar verkligen inte med mig själv ibland. Som ni vet är James en väldigt mysig, gosig och ofta lugn kille. Han är även väldigt kärleksfull. Ni skulle bli förvånade om ni visste hur många gånger han säger att han älskar mig varje dag. Han säger det även till Anton och Chloéy men inte lika ofta. Häromdagen under en måltid satt han jämte mig som han brukar. Från ingenstans la han sin hand på min arm och sa lugnt och stilla ”Jag älskar dig mamma”. I den stunden behövde jag verkligen höra de orden och på något undermedvetet sätt visste han det. Fina lilla James ❤

Igår var jag hos barnmorskan men inte hos samma kvinna jag har gått till de senaste gångerna. Det var ännu en ny och för att vara exakt var det min fjärde barnmorska under denna graviditeten. Min förra hade skadat sig och kommer inte tillbaka försen jag ska föda. Jag blir lite stressad av att byta barnmorska för de har liksom inte samma tillvägagångssätt. Jag var väldigt nöjd med den andra och jag orkar egentligen inte hoppa omkring mer. I början bytte jag självmant för att jag absolut inte gillade den första jag fick till mig. Den andra barnmorskan jag fick tilldelad minns jag inte vad som hände med. Igår fick jag veta att mitt järnvärde har sjunkit sedan mitt senaste besök och tydligen var det redan lågt förra gången också. Barnmorskan rekommenderade mig att äta järntabletter så jag ska försöka göra det varannan dag. Mitt blodtryck är lågt som vanligt och det låg på 105 genom någonting. Bebisen ligger med huvudet nedåt och livmodern växer som den ska.

Efter mitt korta besök hos barnmorskan var min plan att åka till universitetet för att låna de sista böckerna inför kursstarterna på måndag. När jag hade parkerat bilen och klivit ut gick jag så försiktigt jag kunde i snön som hade öst ner under morgonen. Ni kan ju gissa vad som hände! Jag halkade. Inte lite utan jag flög rakt upp i luften och sedan bakåt på ryggen. Jag minns inte att jag har halkat sådär i mina vuxna år och jag blev väldigt chockad men det gick bra. Ingen såg mig och jag kravlade upp på bästa möjliga sätt och ställde mig upp för att borsta av all snö. Sedan visade det sig att biblioteket inte öppnade försen flera timmar framåt den dagen så jag hade åkt helt i onödan… När jag berättade för Anton vad som hade hänt visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Samma morgon hade jag gett honom en utskällning för att bilen var täckt av snö och frost, ännu ett av mina gravidutbrott. Jag stod i princip och skrek mot bilen (Anton var inomhus men hörde mig) samtidigt som jag borstade av så mycket snö jag kunde och förbannade snöskrapan som hade lossnat från den andra änden.

Från och med imorgon fredag kommer Anton vara föräldraledig varje fredag fram tills bebisen kommer, det ska bli SÅ skönt! Både för honom och för mig. Anton får en chans att varva ner inför bebisens ankomst och vara mer med mig och barnen. Han har haft väldigt mycket på jobbet under flera månaders tid och han behöver verkligen detta! Efter bebisens ankomst har vi även bestämt hur vi vill dela upp veckorna med föräldraledighet, jobb och plugg. Jag kommer studera (och vara hemma med bebisen) måndagar och tisdagar själv. Under de dagarna kommer Anton jobba heltid. På onsdagar och torsdagar kommer Anton jobba halvdagar och vara föräldraledig resten av dagarna  På fredagar kommer Anton vara föräldraledig hela dagen! Jag kommer studera när det går onsdag-fredag och det beror helt på hur bebisen är. Därav ville vi dela upp dagarna till två halvdagar utifall att det blir mycket skrik och gråt som innebär mindre studietid för min del. Chloéy och James får även gå något fler timmar på förskolan som vi vet att de kommer behöva även om det innebär två halvdagar. Vi får se hur det går när bebisen är här, man kan ju alltid ändra upplägget men det känns bra att ha en grund nu.

Denna veckan är sista veckan som barnen går 15 timmar för denna perioden. Det känns skönt och jag vet att de kommer må bra av att vara i förskolan mer. De har suktat efter mellanmålet där och de vill så gärna leka mer med sina kompisar. Bara faktumet att vi får bättre vardagsrutiner kommer vara guld värt. Det har verkligen inte varit optimalt att ta helg på onsdagar och vara lediga 4 hela dagar på raken. Det har gjort James och Chloéy ännu mer förvirrade gällande rutinerna. Idag ska vi ta dagen som den kommer. Barnens farmor kommer och fikar hemma hos oss efter lunch så de har någonting att se fram emot. Hoppas ni andra får en lugn torsdag, kram ❤

 20210109_150914


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna