VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Smärtor i magen, v.29

Först vill jag börja med och säga gott nytt år i förskott! Hoppas ni har haft en mysig jul och att ni fått möjlighet att ordna det utifrån förutsättningarna som vi alla har haft. För oss har julen varit väldigt lugn och skön. Den kunde inte ha blivit bättre. Chloéy och James var supernöjda med allting och då är jag automatiskt nöjd jag också. Jag är extra tacksam över alla fina människor vi har kunnat omge oss med när det inte går att träffas i stora skaror. De närmsta i våra familjer har lyst upp denna gråa och mörka årstid väldigt mycket ❤

(Bild från julaftonsmorgonen)

DSC02810

På självaste julaftonskvällen/natten mådde jag riktigt dåligt. Det kom från ingenstans och fortsatte i flera timmar inpå natten. Under dagen mådde jag som vanligt, åt som vanligt, gick på toa som vanligt och så vidare. Sedan kom ett illamående och en yrsel som gjorde att jag placerade mig inne på toaletten till största delen av kvällen. Jag kräktes ingenting fastän det kändes som att jag behövde det. Jag skakade och frös men hade ingen feber. Min magkänsla fick mig att ana matförgiftning men ingen annan i Antons familj hade liknande symtom som mig. Jag hade inte ätit överdrivet av julmaten heller för jag får inte plats med lika mycket i magsäcken längre för att bebisen tar mycket plats. Mina kramper i magen fortsatte och jag gick på toaletten två gånger och var dålig i magen. Det var en lättnad när jag äntligen kunde somna sent på natten.

Sedan den kvällen/natten har jag mått illa varje kväll, haft små kramper i magen och det har varit särskilt spänt över mina äggstockar samt en svullnad över dem. Idag var jag på ett extra besök på mödravården för att kolla upp så bebisen mår bra. Igår på kvällen hade jag nämligen smärtor i ryggen och magen som påminde om förvärkar vilket är lite för tidigt att få i vecka 29. Det kändes som kraftig mensvärk och strålade ut i ryggen, inte som foglossning eller sammandragningar brukar kännas. Barnmorskan tog prover på urinen för att utesluta urinvägsinfektion och det konstaterades att jag inte har någon infektion. Hon kände på magen och noterade att bebisens huvud var placerat i nedre delen av bäckenet vilket kan orsaka smärtorna till viss del. Sedan lyssnade hon på hjärtljuden som lät bra. Det är skönt att veta att bebisen mår bra men jag fick inte något svar på varför jag haft de smärtorna jag har. Om det blir värre och om jag får andra symtom ska jag ringa in till förlossningen nästa gång men i övrigt rekommenderade hon mig att vila.

Detta med att vila med två små vildingar hemma är inte alltid enkelt. James och Chloéy är i alla fall i hyfsat bra åldrar för att leka lite själva men de kräver mycket stimulans fortfarande, särskilt när de inte får gå så många timmar på förskolan som jag tidigare skrivit om. Jag är ju fortfarande arbetslös men den 18:e januari startar mina två kurser och vi har skickat in ett nytt förskole-schema för barnen som ska gälla från samma datum. Jag hoppas våra rutiner blir något bättre då och att jag kan stressa ner när jag inte behöver ha dåligt samvete och ångest varje dag för att jag inte kan stimulera mina egna barn. Förhoppningsvis kan jag djupdyka i studieböckerna och tänka på någonting annat, åtminstone för ett tag men det är inte långt kvar tills bebisen faktiskt ska komma och det stressar mig lite.

Vi måste införskaffa en barnvagn, babyskydd och skötbord. Sedan är det småsaker såsom en bröstpump som jag gärna vill använda, en bärsjal, snuttefilt, spjälsängsskydd, kläder samt en vagga. Vi har ordnat med spjälsäng sedan ett par månader tillbaka och den är vi väldigt nöjda med! Bebisen kommer dock behöva sova i samma rum som oss i början för att vi ska kunna lära känna hur den låter, sover och sådant. James och Chloéy sov i sina spjälsängar väldigt tidigt och det fungerade väldigt bra men under den allra första tiden vill vi vara i samma rum. Jag vill gärna amma igen för det fungerade så himla bra med James, därför hoppas jag det kan bli minst lika bra denna gången. Om det fungerar är det såklart smidigare för mig att sova jämte bebisen när den vaknar mitt i natten. Om inte kommer jag försöka pumpa ut mjölk så Anton kan mata på nätterna.

Jag och Anton har diskuterat hur vi ska göra med skötbord under många veckor… Med James och Chloéy kunde vi lägga en skötbädd ovanpå tvättmaskinen men i denna lägenheten är både torktumlaren och tvättmaskinen placerade på en ställning med ben och det är alldeles för högt för både Anton och mig att nå upp. Det har fått oss att se över alla andra lösningar som finns. Jag vill helst inte köpa ett stort skötbord för det tar väldigt mycket plats och jag tycker dem är fula till utseendet. För någon vecka sedan kom jag över en annan lösning där man kan sätta fast en slags ram på en vanlig Ikea-byrå som sedan kan tas bort när man inte behöver användning av ramen längre. Dock pratade Anton och jag sist om att strunta i alla stora möbler och enbart köpta ett bord utan ben som vi kan sätta över spjälsängen om ni förstår mig? Men jag har inte hittat något som kan passa just den sängen vi har. Det bästa är om det finns någon som passar alla sorters spjälsängar.

Som gravid för tredje gången har jag inte stressat fram några bebisköp denna graviditeten men nu när det är cirka 10 veckor kvar till förlossningen börjar det bli högre prioriterat. Anton och jag har faktiskt passat på att fynda bebiskläder under rean som pågår men online. Vi behöver fortfarande komplettera men det får vänta lite till.

Nu har Anton äntligen slutat jobbet för denna korta arbetsvecka och vi ska städa och handla inför morgondagen. Nyår kommer vi fira hemma själva, bara vi fyra (fem med bebisen). Gott nytt år på er alla, kram ❤

DSC02899 DSC02886 DSC02895


Kommentarer


 1. Jonaa 2 januari, 2021 on 10:49 Svara

  Skriker han bara eller slår han också?

  • Mammaochpappablogg 3 januari, 2021 on 13:41 Svara

   Hej! Om du menar James när han är arg så har han nyligen börjat slå på oss när han blir arg. Det är inget beteende han brukar visa men det hjälper att lämna honom ifred så länge han inte förstår någonting eller skadar någon såklart :)

   Mvh Julia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna