VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vecka 27 – planera föräldraledighet

Nu väger bebisen cirka 1 kg! Den är i full rörelse många timmar per dygn och jag känner varje rörelse den gör. Chloéy har varit nyfiken och fått chansen att se hur magen rör sig när bebisen flyttar sig inuti magen. James har inte samma tålamod som Chloéy att sitta still och vänta på att något ska hända haha men han tycker ändå att det är spännande. Båda två längtar mer till jul än till bebisens ankomst och det förstår jag helt och hållet. Jag längtar också till julafton men när julen är slut har vi fortfarande något speciellt att se fram emot under de gråa och dystra månaderna som vi har kvar innan våren.

DSC02723

Anton och jag har börjat planera föräldraledigheten. Vi har bestämt sedan långt tillbaka att vi ska dela upp ledigheten betydligt mer än vi tidigare har gjort. Detta utifrån våra egna erfarenheter från både James och Chloéy när de var små bebisar. Denna gången har vi ännu fler förutsättningar att få familjelivet att fungera ännu bättre eftersom vi vet hur det går till och för att vi har fått känna på vad som varit bra och mindre bra. Båda två har varit bestämda med att vi inte ska vara hemma heltid på varsitt håll under långa perioder. Vårt mål är att uppfostra den lilla bebisen (inkl. Chloéy och James) tillsammans. Det är inte något som alla väljer även fast det låter konstigt. De flesta är ju två personer i ett föräldraskap men från att barnen föds tills de börjar gå i förskolan är det klassiska upplägget att vara ledig i omgångar, först mamman och sen den andra föräldern. Anton och jag tycker inte att det upplägget är optimalt. Man får ofta känslan av ensamhet när den ena går hemma hela dagarna och den andra jobbar heltid. Egentligen tror jag alla skulle må bättre av att dela upp det mer. Små saker som att båda föräldrarna får möjlighet att vara närvarande när barnen går sina första steg, säger sitt första ord och så vidare. Det är egentligen självklara saker men ändå saker som betyder mycket.

DSC02721

I slutet av januari kommer jag ÄNTLIGEN kunna sysselsätta mig igen!! Jag ska studera två kurser på distans som tillsammans utgör 75% studietakt. Det är precis vad jag behöver. Något att göra och något att engagera mig i. Jag har beställt böcker idag som jag kan läsa lite innan kurserna börjar. De kommer pågå från januari till början av juni och ja jag kommer kombinera studier med föräldraledighet. Dock kommer jag tacka ja till en anställning om det erbjuds innan kurserna börjar men det lutar inte precis åt det hållet men jag är nöjd som det är nu. Jag kommer söka föräldraledigt på max halvtid och sedan studera så mycket jag behöver. Anton kommer därför vara föräldraledig på halvtid han också men vi har inte bestämt vilka dagar i veckan det blir ännu. För James och Chloéys del är det enbart positivt att min sysselsättning höjs för de har längtat efter att gå fler timmar på förskolan och det kommer de få göra! De vill specifikt stanna för att äta mellanmål på eftermiddagarna för i vanliga fall måste jag hämta dem precis innan deras avdelningar går på ”mellis”. Det ska bli skönt att hämta två mätta barn istället kan jag säga..

Hur som helst tror vi att det kommer bli jättebra med vår kombination av jobb, föräldraledighet och studier. Det viktigaste är trots allt att bägge föräldrarna är nöjda, men sedan är inte allt hugget i sten. Det går att ändra sig och göra om planerna. Samtidigt skulle jag säga att det är viktigt att ha en plan för hur man vill göra eftersom man måste ta hänsyn till vissa faktorer såsom sin arbetsgivare med ansökan om att vara föräldraledig.

Hoppas ni får en bra måndag, kram ❤

DSC02736


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna