VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vecka 26, ryggbesvär & saffransbullar

Idag roade jag mig med att baka en omgång till med saffransbullar efter att ha sökt några jobb på förmiddagen. Det blev både traditionella lussekatter och saffranssnurror med vaniljfyllning! Igår rörde Chloéy och jag ihop en röra till ett julgodis som jag skar upp i bitar också. Det var tre olika chokladsorter i samt rice crisps. Under denna veckan ska vi baka några fler sorter tänkte vi.

DSC02703 DSC02704 DSC02709

Vi tog det väldigt lugnt igår på andra advent. Anton och jag åkte iväg en runda på förmiddagen för att köpa de sista julklapparna. Sedan tjafsade vi (jag) med personalen på Stadium Outlet angående två par täckbyxor vi hade köpt där för någon vecka sedan. De höll inte måttet för det kalla vädret alls. Barnen frös i dem och fukt läckte igenom hur lätt som helst. Vi fick titta på en annan modell som var mer vattentät men de hade inte barnens storlekar så därför fick vi välja mellan ett tillgodokvitto alternativt att ta tillbaka byxorna. Så dumt! Tjejen i kassan som var alldeles för ung för att förstå hur byxorna inte kunde användas alls började argumentera för att de inte håller när det är blött ute. Men det var inte det enda problemet eftersom de inte höll för varken kyla eller fukt. Usch vad arg jag var efter det besöket!

För övrigt klädde vi julgranen och myste inomhus resten av dagen.
DSC02694

DSC02699

Idag har jag varit gravid i 26 veckor och mars månad närmar sig med stormsteg. Magen växer och jag får mer problem med nedre delen av ryggen. Det har varit ett helvete vissa dagar. Ibland har jag velat skrika rakt ut och ge upp men det är mitt sista alternativ. Det är förresten inte ens ett alternativ. Jag ska ju bära omkring på bebisen i 3 månader till och sedan kommer förhoppningsvis nerven i ryggen ge med sig. Men ibland är det särskilt tufft. Jag blir ofta påmind om att jag är funktionshindrad, till exempel när jag ska leka med barnen, vara utomhus, gå och handla eller göra något annat ärende som inte kräver många steg. Det låser sig vid vänster sida mot bäckenet och det ger en obehaglig smärta som strålar ut i hela benet. Övningen som barnmorskan har gett mig gör det inte bättre, snarare tvärtom tycker jag. Den är knepig att genomföra trots hjälp från Anton och efteråt gör det mer ont vissa gånger.

Jag sover något djupare om nätterna men drömmer många mardrömmar. Det känns ändå positivt att jag är utvilad när jag vaknar och att jag inte känner mig som en zombiemamma på dagarna. Dock tar jag det väldigt lugnt när barnen är hemma och det kan innebära att vi slappar framför tv:n en hel dag och så får det faktiskt vara. Jag kommer inte vara i detta skicket för alltid…

Hoppas ni får en lugn och skön vecka, vi har inga planer alls


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna