VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Föda hemma?

Alltså det här med att vara gravid under en pandemi är mestadels tråkigt med flera nackdelar samt mycket oro. Jag har haft många tankar och frågor som inte har kunnat besvarats och det är för mycket information jag inte har fått veta via barnmorskemottagningen. De verkar inte heller ha koll på läget. Som jag skrev tidigare svarade min barnmorska både ja och nej när jag frågade henne om jag är i riskgrupp. Jag frågade även hur det ser ut under mars månad när jag är beräknad att föda, hur många barn som på ett ungefär kommer då. Enligt henne är det inte fler än vad det har varit tidigare år. Jag förväntade mig definitivt ett annorlunda svar. Jag ser framför mig hur många som ska få barn i mina kretsar och det är ganska många men tydligen är det inget jag ska oroa mig för. Lite längre fram under 2021 kommer det förmodligen bli en baby-boost.

Vet ni vilken min största rädsla inför denna förlossningen är? Att inte få tillåtelse att ha Anton vid min sida. Som det ser ut nu där jag bor får en person medverka vid förlossningen på lasarettet. Riktlinjer kan dock ändras men jag tror inte de skulle besluta om att mammor ska föda ensamma i första taget. Nästa dilemma är om Anton är sjuk när det är dags för bebisen att komma. Då får han definitivt inte följa med till sjukhuset. Därför har jag kollat andra alternativ och pratat med Anton om min känslor kring det. En bra lösning är att sätta oss i karantän ett par veckor innan BF. Sedan kan man anlita en privat barnmorskemottagning som tillåter mig att föda hemma med deras hjälp. Dock har jag haft svårt att leta reda på vilken mottagning som är aktuell men det verkar bara finnas en. Mitt sista alternativ, mitt nöd-alternativ för att Anton ska kunna medverka är att föda hemma och ringa ambulans när det behövs. Jag tror absolut jag hade gjort det för ”Antons skull” men det är inte bara för hans skull. Det är för min skull också, jag känner mig tryggare med honom och det vill jag inte att någon tar ifrån mig. På något sätt säger mina instinkter till mig att det är det enda rätta att göra om jag nu måste göra det. Oavsett om det blir så eller inte är jag inte rädd för att föda hemma. Med eller utan hjälp. Bebisen kommer när den kommer och jag har fött två barn sen tidigare. Komplikationer kan även uppstå på sjukhus och som omföderska är jag säker på att man känner om något inte står rätt till under förloppet. Vi bor väldigt nära sjukhuset vilket underlättar när och om vi ska åka in.

Jag tror många gravida mammor och kvinnor är särskilt oroliga under denna tiden. Ingenting är konstant för regler och riktlinjer ändras. Informationen vi får till oss är olika beroende på vem vi pratar med och vem vi lyssnar på. Det finns alldeles för många åsikter och tankar kring hur saker och ting ska hanteras. Jag menar, vem ska man lita på i slutändan då? Jag litar allra mest på mig själv och därför följer jag min magkänsla väldigt mycket. Ett sunt förnuft kommer man även långt med.  Just nu är jag hemma väldigt mycket på grund av att jag är arbetslös vilket resulterar i att jag inte träffar många människor. Chloéy och James går i förskolan måndag-onsdag men mycket mer än det händer inte. Det är verkligen tråkigt många dagar och ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till. Andra dagar är okej och ibland känns det riktigt skönt att inte ha ett jobb att stressa till. Jag börjar tappa hoppet om att hitta något alls innan bebisen kommer. Än så länge är jag öppen för att jobba som gravid men jag kan tänka mig att börja nytt jobb så sent som i januari 2021, därefter tror jag inte min motivation kommer vara alls på topp och de flesta arbetsgivare kommer inte titta åt mitt håll. Däremot kommer jag söka aktivt igen när jag varit mammaledig några månader. Jag tänker inte vara ledig ett helt år, det är redan bestämt. Efter nästa sommar arbetar jag förhoppningsvis minst 75%.

Nu längtar jag otroligt mycket till första advent på söndag. Gör ni också det?
Vi ska julbaka och mysa hela långa dagen. Ha det bäst till nästa gång, KRAM ❤

DSC02379 DSC02382


Kommentarer


 1. Maria 26 november, 2020 on 06:49 Svara

  Jag känner verkligen med dig när du berättar om tankarna inför en förlossning när man inte med säkerhet får ha sin partner med sig.
  Detta viktiga skede där tryggheten är så viktig! Jag tänker att om ni tar ett Covid-19test om han är förkyld före förlossningen så borde han väl få följa med, om testet är negativt förstås.
  Du är så bra på att sätta ord på det!

  • Mammaochpappablogg 30 november, 2020 on 14:50 Svara

   Hej!
   Ja han borde få följa med om testet visar negativt som du säger!

   Tack så mycket <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna