VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fortsätta vara kontaktfamilj?

Som ni vet har vi varit kontaktfamilj till två barn sen i somras. Vi har både haft övernattningar med barnen samt passat dem vid behov under dagtid. Det har fungerat bra, faktiskt väldigt bra vissa gånger. Eftersom vi har våra egna barn att ta hänsyn till så har det varit ett svårt pussel ibland men det har aldrig urartat ordentligt. Bråk och tjafs går inte undvika med fyra små barn under samma tak men det har alltid löst sig med eller utan vår hjälp. Alla barnen har varit super duktiga och vi är jätte stolta över Chloéy och James som har anpassat sig så bra.

En av de första sakerna jag tänkte på när jag fick veta att jag är gravid var hur vi skulle göra med vårt uppdrag. Anton och jag pratade igenom det och vi kom båda fram till att det bästa för oss alla var att avsluta uppdraget innan vår bebis har kommit. För oss skulle det inte fungera att ta hand om 5 barn varav en nyfödd, inte som det ser ut nu. Jag berättade därför för vår handläggare väldigt tidigt i graviditeten. Jag ville att de skulle få så mycket tid de kunde till att hitta en ny passande familj. Sedan ville jag även att vi skulle hinna göra en bra plan för ett avslut samt en övergång. Att jag var ute i god tid uppskattades och de har kämpat på med att hitta en familj. För knappt en vecka sedan fick vi besked om att de har bestämt sig för vilken familj barnen ska vara med framöver. Det gick väldigt fort och drastiskt och vi har inte haft någon övergång som vi pratade om. Däremot har jag krävt att få ett avslut med barnen vi tagit hand om. Både för deras skull men också vår, inklusive Chloéy och James.

Vi har förberett Chloéy och James inför nästkommande träff. De vet om att det kommer vara den sista. Jag hoppas de andra barnen också får den informationen. Dock kommer den träffen bli något framflyttad på grund av andra omständigheter men jag ska definitivt se till att den blir av. Tills dess får vi invänta ett samtal från handläggaren när det passar för just nu har ju barnen fått kontakt med en ny familj.

Uppdrag i denna formen som kallas ”kontaktfamilj” är planerade 6 månader framåt i tiden. Efter det ska det göras en ny bedömning och då träffas båda familjerna samt handläggare för att prata. Behovet kan ju ändras och schemaupplägg kan behöva justeras och om allt går jätte bra kan uppdraget avslutas utan att behöva återupptas med samma familj igen. Vi tycker det är tråkigt att behöva avsluta detta men vi vet att vi behöver det. Det tog faktiskt emot när jag fick veta att vi inte behövdes längre. Att de hade hittat den där nya familjen. En liten sorg drog igenom mig men det känns bra nu. Oavsett vilken familj vi än hade hjälpt så hade det lett till ett avslut i sinom tid. Därför skulle det vara lika svårt då som nu att ge ifrån oss det lilla ansvar vi tagit för någon annans barn.

För min egen del kommer jag fokusera ännu mer på vårt nya tillskott och förbereda mig mentalt. Jag kommer också fokusera ytterligare på mina egna barn samt Anton för att vi ska få en bra balans i vardagen innan bebisen kommer. Jag försöker vara på topp och det går bättre vissa dagar, andra dagar är jag helt dysfunktionell. Men så får det vara. Jag har mina hormoner att skylla på och för att vara helt ärlig så tycker jag det är helt okej att göra det också!

Hoppas ni haft en bra helg, kram på er ❤

20200918_124255


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna