VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ännu en helg som kontaktfamilj

Hej alla läsare!

Hoppas ni mår bra och att ni hunnit vara ute i det solen  på eftermiddagarna när den tittar fram! Det är faktiskt riktigt varmt i solen mitt på dagen men det bli snabbt kallt när molnen kommer. I helgen hade vi besök av syskonparet vi tar hand om via vårt uppdrag som kontaktfamilj. Vi hämtade dem på lördag morgon vid 10 och lämnade dem igen på söndag eftermiddag!

Jag hade redan ställt mig in på att vi skulle ta oss ut allihopa någon gång under lördagen så vi bestämde att vi skulle gå till Bokhultet, det stora naturområdet närmst oss. Dock var det inte så nära som vi trodde… Till och med jag gnällde för att det var långt att gå. James och Chloéy fick cykla och de andra två barnen fick åka vagn. Efter att vi hade kommit halvvägs ville Chloéy och James inte cykla längre så jag och Anton försökte peppa dem. Som tur var fanns det både kossor och getter att titta på vid vägkanten som distraherade alla barnen.

När vi väl kom fram var alla hungriga så vi tog direkt fram picknick. Jag hade bakat bröd samma morgon som fortfarande var varma när vi anlände. Sedan drack vi varm choklad och smaskade på hemgjorda sockerkringlor och annat gott! Det fick alla på bättre humör och sedan var det dags att meta lite. Anton envisades om att vi skulle ta med metspön så alla barn fick testa men ingen fick napp. De tyckte ändå det var roligt!

DSC02425

20201017_140255 20201017_140248

På vägen hem stannade vi vid fåren och matade samt klappade dem. Sedan cyklade och gick vi den eländiga vägen tillbaka. Både jag och Anton är ense om att vi ALDRIG ska gå dit igen med så små barn. Om vi ska ta oss dit utan bil måste vi vuxna också kunna cykla men då behöver James och Chloéy kunna cykla bättre utan att bli trötta i benen efter en stund. Det är dock lite problematiskt med Chloéy vissa sträckor för att hon får ont i sina ben när det blir motigt, särskilt i uppförsbackarna. Hon kan ju inte rå för sin reumatism men ibland vet vi inte om hon bara är trött i benen som James eller om det är reumatismen som spökar. Förmodligen är det är kombination.

20201017_154519

Idag på förmiddagen åkte jag till simhallen och tränade. Jag har börjat simma en gång i veckan sedan jag skrev mitt inlägg om min fobi för vatten. Dels är det väldigt bra träning men också ett bra sätt att känna mig säkrare i vattenmiljöer. Nu i början vill jag mest träna konditionen i vattnet men senare vill jag påbörja träning under vattnet. En sak i taget bara :)

Ha en toppen tisdag alla, kram!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna