VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Första övernattningen som kontaktfamilj

I förra veckan utökade vi antalet timmar som barnen i vårt uppdrag ska vara hos oss. Vi testade med en första övernattning. Jag hämtade dem på eftermiddagen och lämnade dem dagen efter vid lunch-tid. Det är otroligt hur bra alla fyra barnen, både våra och de andra två, fungerar tillsammans. Inga konstigheter egentligen men såklart lite småtjafs ibland. Den yngsta lyssnade bäst av alla. Han äter allt vi erbjuder utan att klaga, skriker och gråter enbart när han slår sig och ligger stilla som en pinne när vi byter hans blöja. Man kan tro att han beter sig så för att han befinner sig hos en ny familj men det är inte riktigt så. Han är likadan hemma hos sina föräldrar har vi fått veta. Superduktig!

Det blev lite kaos på kvällen när alla skulle ligga stilla på sina sovplatser. Ingen låg stilla haha! James störde Chloéy som var den enda som försökte sova i början. De skulle sova i Antons och min säng. De andra barnen fick låna James och Chloéys sängar. Men de busade och sprang upp och ner många gånger. Tillslut bestämde vi oss för att lägga de två barnen som var mest lugna i samma rum. Chloéy och tjejen som är fyra år gammal fick somna i den stora sängen. James blev motvilligt tvingad att sova i sin egen säng med den yngsta i samma rum. Det gjorde susen för James lugnade ned sig vilket även den yngsta på 2 år gjorde. De triggade inte igång varandra eftersom de inte låg i samma rum som sina egna syskon och kort därefter somnade alla.

Vi har definitivt fullt upp med fyra barn hemma. Telefonerna bryr vi oss inte om knappt och om det ringer någon blir det svårt att få en lugn stund till att kunna gå iväg och prata ostört. Men vi klagar inte. Vi har tid för sådant vid andra tillfällen. Jag tror både våra barn och de barnen vi tar hand om gynnas av att träffa nya människor och bygga nya relationer. Det går inte vara sams hela tiden men vi gör vårt bästa med att lösa konflikter och sätta tydliga gränser som vi har hemma hos oss.

Om ett par veckor ska vi ta hand om barnen från fredag till söndag. Det blir vår första långa helg med fyra småbarn. Men det kommer bli kul och det kommer gå bra! Vi har tänkt att det vore bra att planera lite olika aktiviteter i förväg så vi inte bara sitter hemma. Det behöver hända lite mer när vi ska underhålla fyra barn känner vi. Att ta bussen till en stor lekpark är en sådan aktivitet. Hoppas det blir fint väder!

Om det är någon som undrar något över vårt uppdrag som kontaktfamilj mottar vi gärna frågor, antingen här på bloggen eller privat via mailen :) Den hittar ni i vår profil överst på sidan!

Ha det bäst!

Sommar2019 (70)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna