VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Första träffen med barnen

Igår fick James och Chloéy äntligen träffa familjen vi kommer hjälpa framöver! De längtade faktiskt efter att få se syskonparet som kommer vara deras lekkamrater. Från det att familjen kom tills de gick hem var det full fart. Alla barn kom väldigt bra överens och de lekte hela tiden. Vi vuxna kom också mycket bra överens och hade mycket att prata om. Därför känns det särskilt bra med just den familjen och att vi får äran att lära känna deras härliga barn. Jag har en riktigt bra känsla i hela kroppen och den säger mig att det kommer bli jättebra. Nu ser vi fram emot nästa träff och därefter kommer vi få ha barnen hos oss ensamma, utan deras föräldrar för första gången.

Något som kan vara lite klurigt i uppdraget som kontaktfamilj är att berätta för barnen som finns i båda hemmen. För Anton och mig känns det självklart att vara ärliga så långt det går och förklara på en nivå som Chloéy och James förstår. Vi har varit noga med att förbereda båda inför hela grejen och pratat flertalet gånger. Alla samtal har varit positiva och de har reagerat bra med ett leende på läpparna. När vi har pratat har vi mestadels berättat att vi ska hjälpa en annan familj med deras barn och passa barnen. Att barnen ska sova hos oss lite då och då. Men vi har också berättat att de kommer få två nya kompisar. James och Chloéy har inte höjt på ögonbrynen någon gång, inte efter igår heller när de fick träffa både föräldrarna samt barnen. Vi är dock noga med att förklara att barnen måste säga stopp när det är någonting som inte känns okej. Både i en lek men även i övriga sammanhang.

Vi inväntar just nu ett avtal som någon administratör på socialkontoret har formulerat. Där ska vårt uppdrag som kontaktfamilj stå beskrivet samt i vilken omfattning det gäller och vilket arvode vi får. Det är ju så att man får ett arvode för detta uppdraget. Vi har ingen aning hur mycket eller lite det handlar om men för oss är arvodet inte huvudsaken. Vi utför detta oavsett och syftet är att hjälpa, avlasta och stötta en familj som är i behov av det. Särskilt barnen som berörs. Vi hoppas att avtalet kommer fram snart så att vi kan läsa igenom det men uppdraget har reda börjat och nu känner vi oss på god väg med en bra start med familjen.

Om ni har några frågor om vårt uppdrag får ni gärna höra av er, mina kontaktuppgifter finns i profilen, där når ni mig via mail. Jag önskar er en fortsatt bra måndag, kram kram ❤

DSC01843

DSC01859


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna