VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vi ska flytta!!!

Äntligen kan vi pusta ut och njuta av lugnet som kom efter beskedet om att vi har fått lägenheten vi har varit och tittat på! Vi ska flytta 1:a september till en fyra på 89 kvm. Den är på markplan och det finns två uteplatser. Vi är supernöjda och jag fick kämpa hårt för att vi skulle få den kan jag säga..

Som ni vet tog jag examen förra helgen. I måndags blev jag arbetslös för att jag inte lyckats hitta ett jobb ännu. Vi låg först i kön på lägenheten och hade tackat ja men för att få skriva på kontraktet krävdes en inkomst från mig som skulle täcka hyran. Jag berättade hur det låg till och att jag precis tagit examen, därav var min årsinkomst 2019 låg (de gjorde en kreditupplysning som visade detta, men de räknade inte med CSN). Hyresvärden godkände inte att Anton skulle stå på kontraktet, det var ett måste att jag ensam skulle stå på det för att det var jag som hade sökt till lägenheten. Jag var tvungen att styrka mitt berättigande till A-kassa men eftersom jag registrerade mig i måndags kunde de inte räkna på mitt ärende ännu. Deras handläggningstid är cirka 3 veckor nu under corona. Jag ringde många gånger till både hyresvärden och A-kassan. I mitt sista försök skaffade jag mig bevisning från A-kassan som var tillräcklig för hyresvärden. Sedan ringde hyresvärden upp och meddelade att jag behövde en borgensman. Efter det var ordnat fick vi äntligen lägenheten och om några månader flyttar vi!!!

file19830

Barnen blev glada när vi meddelade dem om flytten. De ser fram emot att få ett nytt och större rum. De kommer fortfarande dela rum, dels för att vi tycker det är smidigt men också för att de själva vill.  Med ett större rum finns det andra möjligheter att strukturera om och ställa i ordning alla leksaker och annat. Vi kommer även köpa en våningssäng som ger mer utrymme till annat. På ritningen ovan kan ni se att sovrum 2 är störst och det är rummet barnen förmodligen kommer få.

Förhoppningsvis hinner jag hitta ett jobb tills efter sommaren och då är planen att både Anton och jag ska jobba hårt för att spara pengar till nya äventyr!

Ha en skön fredag alla, kram ❤

20200531_16125220200531_16120320200531_160849


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna