VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Erbjudande om lägenhet

Igår blev vi hastigt erbjudna en lägenhet. Som ni vet söker vi aktivt efter ny bostad här i Växjö (en hyresrätt). Vi har sökt oss till flera på kort tid varav en av dessa ligger på andra sidan stan. De andra ligger i närområdet. Dock är två av de vi sökt fyror, resterande är treor men stora sådana. Erbjudandet vi har fått är på lägenheten som ligger på andra sidan stan och det är en fyra. Anton hoppades på just denna lägenheten men jag har varit mer tveksam. Dels för att vi kommer längre ifrån barnens förskola men också för att hyran är ett par tusen kronor högre. Jag är inte tveksam huruvida insidan av lägenheten är i bra skick för det vet vi att den är. Sedan ligger den i ett familjärt område nära Växjösjön.

Vi har försökt få till en visning men vi vet inte om vi kommer hinna se lägenheten idag. Men vi måste säga upp vår nuvarande lägenhet idag om vi ska slippa betala två dubbelhyror. En dubbelhyra är okej men inte fler. Vi ska gå på visning på en av treorna onsdag nästa vecka men där har vi inte förtur, vi ligger på femte plats. I morse fick vi även mer info angående fyran och det visade sig att hyran är kallhyra vilket innebär att det blir ännu dyrare att bo där än vi hade tänkt oss. Idag ingår både värme och vatten där vi bor och vi är osäkra på om vi vill betala extra för det eftersom hyran redan är hög. Vi får se om den nuvarande hyresgästen kan få till en visning med oss idag, i vilket fall måste vi ta ett beslut så snart vi kan.

Jag kanske har blivit för bekväm men jag har varit inställd på att flytta inom området vi bor på. Samtidigt är jag öppen för annat som kommer upp men det måste vara något väldigt bra om jag ska byta bort vår standard samt faktumet att vi har gångavstånd till förskolan och en bunt av gröna ytor häromkring. Trean vi får titta på nästa vecka är över 90 kvm stor (vår lägenhet nu är ca 70) och billigare än den vi bor i nu. Standarden är vi inte säkra på men jag har fått till mig information om att de ska renovera lägenheterna inom några år men det är inget datum satt. Renoveringen innebär att alla hyresgäster måste flytta ut, är det värt att flytta till ett sådant hyreshus…?

Efter idag lär vi ha beslutat oss om hur vi ska göra och tills dagen är slut ska vi fortsätta fundera och väga för- och nackdelar. Ha en fin valborg allihopa!

DSC01653


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna