VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sommartid

Godmorgon!

Klockan är återigen flyttad en timme framåt. Den här förbannade sommartidsinställningen alltså. Jag är en av dem som vill få detta att upphöra. Varje gång är det lika svårt att ställa om dygnsrytmen, särskilt för barn vilket jag som förälder märker av. När vi flyttar tillbaka klockan för att sova längre vaknar barnen exakt när de brukar, de ligger inte precis kvar i sängen och drar sig en timme. När vi flyttar fram klockan vaknar barnen också när de brukar vilket påverkar nattningen nästa kväll, då har vi alla svårt att somna istället.

I helgen har vi fortsatt njutit av det soliga och varma vädret, det ska vi även göra idag. Vi kom hem sent igår efter att ha varit på en middagsbjudning hos Antons lillasyster. Chloéy och James somnade gott omkring tio på kvällen och vi spelade lite spel. När det är helg så är det, då gör det ingenting att vara borta till sent på natten. Det händer inte särskilt ofta att vi åker hem jätte sent men ibland och det är inget som skadar barnen. De tycker tvärtom att det är kul att vara iväg och träffa familjemedlemmar. När vi är hemma blir det lite andra rutiner men på fredagar och lördagar får de alltid vara uppe längre oavsett vart vi befinner oss.

På dagen igår besökte vi min mormor som enligt svenska myndigheter inte tillhör riskgruppen. Hon är inte i åldersspannet som de varnar för, hon har hellre inga andra underliggande sjukdomar som klassar henne som extra känslig. Vi försöker ändå att vara lite försiktiga. Vi träffas inte om vi är sjuka eller har andra symtom och vi försöker vara utomhus lite mer än vanligt. Igår var en perfekt dag att vara utomhus på vilket vi nyttjade. Här i Växjö är det inte lika mycket kris som i Stockholm och paniken är därför inte densamma även fast vi alla bör vara mer uppmärksamma. Om läget förvärras här kommer vi få ta mer avstånd till andra människor vi också, även familjemedlemmar, men tills det sker kommer vi träffa de som är symtomfria, både familj och vänner.

Nu väntar Chloéy otåligt på att få spela spel på denna bärbara dator. Både hon och James gillar att spela ”Bamse”. Det är väldigt pedagogiska spel för yngre barn som jag rekommenderar er som vill låta barnen testa! Sök bara på ”spel” och ”bamse” så hittar ni dit 🙂 Hoppas ni får en bra söndag, kram tills nästa gång!

20200328_12262920200328_12245220200328_12244620200328_125345


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna