VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Förkrossad & otillräcklig

Alltså våra senaste kvällar har varit kaos… Att en napp kan påverka en hel familj såhär mycket trodde jag inte. James var en väldigt snuttig kille förut och gick gärna med nappen i mun. Han gosade mest hela tiden men sedan han lämnade den sista nappen till kaninerna har han förändrats. Från att vara lugn och kramgo till vild och arg. Under dagarna är det okej men det märks att han är otålig och studsar upp och ner av all energi. Däremot är nattningen en ordentlig utmaning och pina! Jag har fasat för kvällarna i en hel vecka och det har inte blivit bättre än. Jag minns inte att Chloéy blev så arg som James, hon var ledsen första kvällen och sedan trappade det ner. James var riktigt ledsen första kvällen och somnade bredvid mig efter många tårar. ”Jag klarar inte det här” sa han till mig mot slutet innan han somnade. När han vaknade upp nästa morgon sa jag direkt ”James, du klarade det!!!”. Han såg förvånat på mig och runtomkring sig med ett nyvaket uttryck, sedan sa han ”Jag klarade det” och var supernöjd.

Alla andra kvällar har James försökt slå mig, skrikit och gråtit. Han ställer sig upp i sin säng så fort vi lägger honom ner och han hånskrattar mot mig när jag säger till honom. Jag har behövt hålla fast honom för att han inte ska slå på mig för det hjälper inte att gå ut från rummet, då river han ner allting därinne. Och om han går utanför rummet så springer han rakt emot mig för att hoppa på mig. Jag vet inte om vi har gått för fort fram men både Anton och jag är eniga om att vi inte kan ge honom en ny napp nu när vi har tagit det första steget. Det är heller inte så att vi tvingade James att ge bort den sista nappen förra veckan. Han var glad när han lämnade den och vi hade pratat om det i några veckor att nappen snart skulle försvinna. Det är ingen tvekan om att James har varit väldigt fäst vid sin napp men jag tror ändå att han var redo för att sluta.

Saken är den att jag inte tror att det bara handlar om nappen. Det handlar om en ny fas i James liv, en fas som jag inte varit redo för jag heller. James och min kemi har alltid varit på en annan nivå jämfört med den jag har med Chloéy. Jag kan hantera James enklare för han är inte lik mig på samma sätt som C är. Sedan bondade jag med James när jag ammade honom och de stunderna var fyllda med så mycket som jag missade med C. Häromkvällen var svår och jag kände mig otillräcklig som inte kunde ge James det lugnet han behövde för att kunna sova. Jag var både utmattad och frustrerad men kom på att det faktiskt inte bara berodde på att jag inte kunde natta honom som förut. Det var så många känslor inuti mig som gjorde att jag brast och föll i storgråt. Min lilla James var inte ”lilla” James längre. Utan nappen växte han och blev de 3,5 år han faktiskt är. Inte 2 år som jag fastnat vid. För inte så länge sedan funderade jag på att James snart inte skulle vara lika nära längre, inte lika beroende av mig som mamma. Det skrämde mig. Nu är det verklighet och jag har svårt att hantera det.

För första gången har det gått upp för mig att även mina barn blir äldre. Det går fort i småbarnsåren när man ser det i ett större perspektiv men när det är tufft känns det som en evighet. Från spädbarnsåldern upp till 3 går det ändå väldigt fort. Tänk bara hur mycket som utseendet förändras, ännu mer sker inuti de små liven. Både Anton och jag tycker att Chloéy och James är i väldigt roliga åldrar. Det går att kommunicera med dem och inte bara få tillbaka ”ja” och ”nej”-svar. De tänker och funderar på allting och kommer ofta med roliga frågor. Jag skulle inte vilja byta bort mitt liv även fast det känns som jag har gått igenom fler jobbiga perioder än bra under familjelivet. När man säger att småbarnslivet är tufft så är det definitivt en försköning. Småbarnslivet är skittufft och för många par resulterar det i separation. Det är inte så konstigt när jag tänker efter men jag är glad att återigen vara på banan igen efter ännu en tuff period i livet.

Önska oss lycka till med nattningen framöver, kram!

 DSC01370


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna