VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lollapalooza i Berlin

Vår helg i Berlin var toppen på många sätt och vis! Torsdagen har jag berättat om men det var bara början. På fredagen tog vi oss in till centrum och shoppade loss på PRIMARK. OM jag var lycklig! Jag förväntade mig inte att butiken fanns i Berlin men har hört sedan innan att det ska vara en prisvärd butik och det visade sig. Ut kom vi med två fulla papperskassar med kläder. Mitt bästa fynd var en kappa för drygt 350:- vilket är superbilligt om ni frågar mig! En liten bit ifrån butiken stod Berlins kända Tv-torn som man kunde åka upp i. Vi nöjde oss med att endast fota och titta på det väldigt höga tornet.

DSC00926DSC00915

Innan vi åkte skrev vi en liten lista på saker vi eventuellt skulle hitta på under resan. En av sakerna var att åka båt på floden. Detta gjorde vi också under fredagen och det var väldigt mysigt. I en timme åkte vi runt och tittade på historiska byggnader liksom moderna byggnader i häftig design. Förutom en båttur tog vi oss till ett ställe vid namn ”Seaworld” med akvarium som både Anton och jag uppskattar. Sedan hann vi även med att titta runt på ett nyöppnat museum som kallades ”Futurium”
(ett framtidsmuseum med skapelser varken Anton eller jag förstod oss på).

DSC00991 DSC00988

DSC00956 DSC00937 DSC00952 DSC00938

Under lördagen var det äntligen dags för huvudmomentet… LOLLAPALOOZA!
Det var den stora anledningen till att vi åkte över huvud taget och det var så värt! Min upplevelse av festivalen var att den var väldigt trevlig med trevliga människor, jag såg inte skymten av droger och det var bra med säkerhetsvakter i hela området. Sammanlagt fanns det 5 scener varav 3 väldigt stora. Allt var stationerat på Olympiastaden i Berlin där det spelas fotboll när det är säsong för det. Vi kom för att specifikt lyssna på en artist men vi fick många fler på köpet, bland annat Sigrid (en ung tjej från Norge), Tom Walker, Alan Walker & Swedish house maffia. Tjejen vi kom dit för var Billie Eilish!!!

DSC01025 DSC01011 DSC01029 DSC01024 DSC01033

Anton ville gärna stå långt fram, helst längst fram men dit kom vi aldrig. Vi trängde oss igenom en bra bit fram men väl där sisådär 1 timme innan spelningen skulle börja såg jag knappt scenen och tänkte att det inte skulle bli bättre. Anton är lång så för honom gick det an men vi bestämde för att stå på två olika ställen så jag gick längre bak och dansade i takt till musiken med alla andra i samma länga. Anton kunde knappt röra sig men han var nöjd ändå! Det var en mäktig känsla när Billie kom ut på scenen och det kändes surrealistiskt att hon stod på en scen i mitt verkliga liv för att framföra låtar som vi lyssnat hemma på i flera månaders tid. Bästa känslan på länge! Så fantastisk att jag kände mig riktigt rörd så jag blev tårögd. Hade jag stått längst fram skulle jag nog skrikit rakt ut och bölat som de flesta andra fansen gjorde haha men jag valde att inte bli mosad av publiken denna gången.

Vi har förstås hunnit med många restaurangbesök och långa promenader. Att gå vilse är en standard när vi är iväg så det gjorde vi det också men med hjälp av google maps (på Antons telefon, jag vägrar förlora hoppet om att hitta rätt väg på ren intuition) så kom vi rätt. Det finns inte mycket vi ångrar med resan och vi är båda överens om att vi inte vill åka tillbaka till just Berlin som stad för den var inte tilltalande för någon av oss. Vi checkade mer eller mindre av den och jag ser fram emot att resa till fler platser!

DSC00972 DSC00965 DSC00934


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna