VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tårtorna till kalaset

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg. Vi har haft en toppenbra helg efter all stress inför 25-års festen. Det blev väldigt bra och alla jag pratade med under både kalaset och festen var nöjda och då är jag nöjd :)! Jag fick jätte fina presenter samt blommor och det var lyckat att samla släkt och vänner på samma tillställning. Vi började med kalas från kl.16.00 i Antons föräldrars trädgård, där bjöd vi på grillat samt tårta. Senare under kvällen, cirka 20.30, skjutsade vi hem de som ville fortsätta festa hem till oss. Vi startade med 3-kamp och slutade med musik och en hel del dricka. Chloéy och James sov över hos Antons föräldrar så de var minst lika nöjda över att vara där som vi var över att vara barnfria 🙂

Anton och jag vaknade vid tio på förmiddagen igår och kände oss slitna. Vi tog det lugnt ett par timmar till innan vi hämtade barnen och hjälpte till att städa upp i svärföräldrarnas hus. Det har blivit många sena kvällar för barnen senaste 2 veckorna och det blir inte bättre. På helgerna är de uppe lite längre men de blir helt vilda när de ska sova på vardagarna, oavsett om de ska till förskolan nästa dag eller inte. För mig är kvällarna väldigt ”heliga” för att det är den stunden på dagen som jag (och Anton) får en lugn stund. Därför stör det oss mycket att det fungerar sådär med läggningarna. Sommarmånaderna är lite knepiga och det går väl över till hösten.

Innan jag säger hej då vill jag visa er några bilder på tårtorna som jag gjorde till vårt 25-års firande. Att baka och dekorera tårtor är en ganska ny hobby hos mig. Jag har alltid gillat bakning men det är extra roligt att få göra egna skapelser av tårtbottnar och frosting i olika smaker. Jag experimenterar mycket fortfarande och det blir i princip aldrig som jag har tänkt från början men det slutar oftast bra ändå. Misslyckandena leder till lärdomar: här har ni tårtorna:

1 – Vaniljbottnar med vaniljkräm, grädde och blåbär samt chokladfrosting

20190727_115518 20190727_115444

2 – Vanilj och chokladbottnar med vit choklad, hallon och grädde samt ganache, här på är också en frosting men utan kakao

20190727_123224 20190727_123221

Ha det bäst tills nästa gång, kram!


Kommentarer


  1. Emily 29 juli, 2019 on 20:52 Svara

    Är du verkligen säker på att valt rätt utbildning??!! Du borde bli konditor; fantastiska tårtor!! Blir säkert bra personalvetare också?

    • Mammaochpappablogg 29 juli, 2019 on 23:01 Svara

      Haha,tack för komplimangen ? Jag har fått höra det fler gånger men just nu känner jag att jag skulle tröttna om jag gjorde det på heltid??

  2. Carina 29 juli, 2019 on 19:27 Svara

    Vad du är duktig ,vilka läckra tårtor du gör? ett stort grattis på din dag också ha de så bra i sommarvärmen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna