VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Stackars Chloéy

Chloéy är inne i en sämre period när hon har väldigt ont i sina ben och i vissa fingrar. Igår sa en av hennes fröknar att hon hade vaknat upp jätte ledsen efter vilan och hennes högra hand hade varit svullen och krampat så Chloéy hade fått lite panik över att det gjorde ont men också för att hon inte kunde styra handen. Jag hämtade tidigare igår för barnen skulle iväg på passfotografering så jag kom nära inpå incidenten och handen var fortfarande svullen när jag tog en titt. För första gången så syntes det tydligt plus att hon hade ”knölar” ovanpå men de var hyfsat mjuka. Jag känner mig hjälplös här och förra veckan ringde jag in till barn och ungdomsavdelningen för att tjata ännu en gång och nu får jag ringa en gång till. Jag fasar för att Chloéy kommer hamna i ett akut tillstånd bara för att vården inte prioriterar henne. Akuten är det sista man vill åka in till men vi kommer inte ha något val om fler saker händer.

Samtidigt som Anton och jag oroar oss så tycker vi väldigt synd om lilla Chloéy. Hon märker av sina begränsningar mer och mer och säger ofta till när hon har ont som när hon tycker det gör för ont för att gå eller att hon inte kan kliva upp på sin stol i köket eller ens i soffan som är mindre än en halv meter hög. Hon försöker anpassa sig efter det hon klarar av vilket hon inte borde behöva men jag ser att hon redan nu har gjort det till stor del. Fingrarna som viker ihop sig använder hon ju inte sig utav och när benen egentligen inte orkar så fortsätter hon tills det gör för ont för att springa och leka med lillebror James och då får jag ofta säga till henne att sätta sig ner och vila benen lite fastän hon in!te vill. Hon är ju barn och vill gärna springa runt så mycket hon orkar men när kroppen säger emot så går det inte.

Ne den där svullnaden hon fick igår såg inte så rolig ut och vi får se hur det blir idag efter vilan på förskolan men nu ska jag ta och sätta lite mer press på vården! Såhär kan det se ut när henne fingrar är stela, hon kan alltså inte sträcka ut fingret alls för då gör det ont och på bilden längst ner ser ni två knölar eller upphöjningar samt svullnaden…

20180528_131531 20180528_131541


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna