VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Barn får inte läkartider när de behöver det

Imorse var jag arg! Arg på Sveriges vårdsystem. Trots att vi är VÄLDIGT lyckligt lottade och inte behöver betala så mycket för en vistelse som vuxen person vs ingenting för barn så har de en hel del brister. Brist på personal och brist på personer som är specialinriktade inom olika områden. Deras löner behöver jag väl inte nämna eller resten av allt som det pratas om… Imorse hade Chloéy en tid hos en barnläkare på lasarettet klockan 11.00. Vid nio ringde en sköterska och avbokade tiden som vi har väntat på i 2 månaders tid på att få. Läkaren var hemma och vabbade för sina barn och det är ingenting hon kan göra något åt men kan inte Sveriges sjukvårdssystem ordna en annan läkare till Chloéy då för att hon ska slippa vänta i mer än en månad på en ny tid? Nej för enligt sköterskan så är det många barn som inte får en läkartid när de behöver det. Detta gjorde mig ännu mer frustrerad och jag var ganska otrevlig i telefonen fastän jag visste om att jag var otrevlig mot fel person. Hur kan det få vara så? Jag som är 23 år gammal får en läkartid fortare än mitt barn på snart 3 år! Det är bisarrt.

Igår förberedde jag Chloéy inför hennes läkarbesök som inte blev av och hon är alltid fullt medveten när vi berättar för henne vad som ska hända nästa dag och hon var nyfiken på att träffa läkaren för andra gången. Även i morse när vi alla hade vaknat så pratade vi om läkarbesöket och precis innan Chloéy och jag faktiskt skulle köra hemifrån så fick vi samtalet. Jag hade nämligen själv en läkartid klockan 09.30 så vi stod redo vid nio men på en minut var jag tvungen att berätta för Chloéy vad sköterskan i telefonen hade berättat och det tog hon inte särskilt bra. Hon blev superbesviken och ledsen för hon ville så gärna visa upp sitt stela och böjda finger som hon hade ont i under morgonen men det gick ju inte. Vi stressade iväg och jag fick lämna Chloéy på förskolan i stressat tillstånd för att planerna hade ändrats och hon var väldigt ledsen när jag gick. Det har hon varit den senaste veckan när vi har lämnat henne och det är väldigt svårt att gå därifrån och vinka hejdå när allt hon vill är att kramas.

Förra gången vi hade ett besök till samma läkare så hände nästan exakt samma scenario så det känns så jäkla surt att det händer två gånger på raken. Utan att vi visste om det har Chloéy även fått en tid hos ögonläkaren igen fastän hennes barnläkare sa till mig i telefonen under vår telefontid (som också tog en evighet att få) att hennes förra ögonundersökning såg bra ut vilket även den manliga läkaren som utförde den sa. Varför får hon en till kallelse då? Vi har många frågor just nu och det känns så tråkigt att det ska vara så dåligt med information och frågetecken från vår sida men även ifrån deras. De vet fortfarande inte vad det är som orsakar Chloéys stela leder som framförallt drabbar hennes rörlighet i fingrarna men också i benen. Trots att värmen har kommit nu så är det ingen skillnad vilket vi hade hoppats på men nu kan vi mer eller mindre konstatera att hennes tillstånd varken försämras eller blir bättre under olika väderförhållanden.

Allt som inte är akut sätts på en prioriteringslista men vi borde ha det bättre än så i Sverige. Personalen borde tas om hand på ett bättre sätt och först då kan de fokusera fullt ut på sina patienter som står i långa köer för att få bukt med sjukdomar, problem och diagnoser som besvärar men utan rätt budget antar jag att blir det väldigt svårt…

20180509_192621


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna