VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vredesutbrott

Ny fas = nya utmaningar

James har gått in i en väldigt otrevlig fas där han får utbrott för extremt små saker enligt oss men för honom är de hela världens undergång.

”Kex” säger han innan frukost och vi vet att han vill ha ett digestivekex. När han inte får det kommer utbrott nummer 1.

När jag hämtar barnen efter förskolan brukar de utstråla glädje samtidigt som de är jätte trötta och häromdagen kom ett utbrott vid hemgången och James skrek hela vägen hem.

Inatt vaknade James lite efter 4 på morgonen. Han fick somna om jämte mig men jag kunde däremot inte somna om för han låg och rörde på sig ovanligt mycket så jag bäddade ner honom i soffan. Där sov han en stund till men ville tillbaka till stora sängen och påväg dit slog han huvudet i tv-bordet så där fick han ganska snabbt ett till utbrott. Han vägrade somna på en timme och skulle bestämt göra det i min famn vilket aldrig händer vanligtvis. Så han fick somna i min famn, sedan somnade både jag och han om i Antons och min säng.

Utbrotten är inte lindriga och verkligen inte kortvariga. De kan hålla på i 30 minuter och under den tiden är James otröstlig. I bästa fall får vi ta upp honom och vagga honom lugn medans han snyftar och gråter men innan dess ligger han och slänger sig åt alla möjliga håll, skriker så att vi tror att vi ska få tinnitus och så håller det på…

Det hjälper inte att avleda honom mitt i ett utbrott, knappt innan det sker heller för det allra bästa är att lägga honom på en mjuk plats där han får ligga och skrika och sparka sig lugn på egen hand. Jag tycker synd om honom samtidigt som jag känner mig otillräcklig för att ingenting jag gör hjälper.

Idag fick Antons föräldrar bevittna ett av utbrotten hemma hos dem och hans mamma lugnade tillslut ned honom och sedan blev han sig själv igen. Då är han världens mysigaste och gosigaste kille så nu ska vi njuta av hans bra humör ett par timmar och mysa i trädgården hos svärmor och svärfar. Snart kommer mamma och mommo för att hänga på så det blir pizza lite senare.

Ha en fortsatt bra lördag, kram☀☀☀

20180428_123347


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna