VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fri från preventivmedel

Jag tjatar ofta om mina preventivmedel va? Nu har jag goda nyheter och ska inte vara så tjurig för sedan jag slutade med p-plåster som jag använde för 2-3 månader sedan så har jag nu blivit helt återställd! Med det menar jag att jag är mig själv igen och här har ni en lista på saker som jag upplever är positiva när jag går utan preventivmedel:

– Jag har regelbunden mens och blöder inte alls mycket

– Mitt humör är extremt mycket bättre och jag är tjurig två dagar innan mens istället för 2 veckor minst

-Jag är inte lika svullen kring magen och har inte lika ont i magen heller (jag har ju problem även i normalt tillstånd men nu är det inte konstant)

– Jag är oftare glad och inte så nedstämd. Jag gick och var nedstämd hela tiden kändes det som, det var mitt normala tillstånd men nu går jag från att vara glad till kortvarigt nedstämd/deppig och sur till glad igen osv. 

– Sexlusten är tillbaka. Det är helt sjuk vad jag har haft LITE lust när jag har haft extra hormoner i kroppen för vilken vändning det tog efter 3 veckor utan. Jag har känt mig som en tonåring från och till om jag ska vara riktigt ärligt men mer än så ska jag inte genera er med!

Eftersom jag inte tänker utsätta min kropp för en överdos av hormoner längre så är det kondom som gäller för oss och när jag är helt säker på min menscykel så känner jag mig även säker med att inte använda kondom första veckan efter mens, det har vi lyckats med tidigare men vi måste klart vara försiktiga. Min poäng är iallafall att kvinnor i det stora hela inte borde äta eller använda sig av dessa medel om de mår dåligt på grund av dem. Det är allt ifrån unga tjejer till medelålders som inte kommmycketi klimakteriet. Det är fan inte värt det för man är inte sig själv och det är så många fler problem man får stå ut med än när man går utan. Se till att killarna använder kondom och sedan får vi hoppas att Sverige köper in p-piller för män inom en snar framtid!

Trevlig fredag <3


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna