VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Blä för P-plåster

Hej hörni! Hoppas er start på dagen och fortsättningen av den har varit bra, min har gått upp och ned från igår kväll… Det började med att jag för 133593726 gången gjorde ett till försök med att byta preventivmedel i onsdags efter att jag ätit samma piller i lite under 1 år och min livsglädje har i samband med det typ försvunnit, likaså min ork, mitt humör, min lust till sex och allt däremellan. Då jag inte känner mig alls säker med natural cycles som många tipsar om för att jag är extremt fertil så är det inte ett alternativ nu.

I onsdags som sagt så klagade jag än en gång på biverkningarna jag alltid får oavsett vad jag än väljer och min inställning om att börja med spruta fick jag helt vända om till p-plåster. Sprutan har tydligen en högre dos av hormonet jag påverkas av och plåstret en lägre. Barnmorskan rekommenderade spiralen som de gör varje gång jag kommer dit men jag vill verkligen inte göra det ingreppet! Jag har haft p-stav för många år sedan och den fick jag snabbt ta ut för att jag fick extrema blödningar. Utöver plåstret kunde jag välja på p-ring som var jämlikt med plåster och pillrerna uteslöt vi då jag har testat väldigt många (utom ett visade det sig idag). Hur som haver så kom jag hem med en förpackning plåster som skulle bytas en gång i veckan tre veckor i sträck för att ha en plåsterfri vecka efter det. Det sista barnmorskan sa var att jag absolut inte får ha på mig plåstret mer än 7 dagar OCH att de flesta får huvudvärk och illamående i en månad. Det kan jag leva med tänkte jag och se vad som hände… När jag föreställde mig illamående så tänkte jag på gravid illamåendet jag hade i tre månader i sträck med både Chloéy och James i magen.

På torsdag kvällen kom ett illamående från helvetet och jag trodde att jag hade fått magsjuka först. Jag insåg att det inte var fallet när jag inte kunde kräkas alls utan det var helt stopp, jag mådde bara så sjukt illa så jag gick och la mig innan nio. Vid två vaknade jag upp igen och kunde inte ligga kvar så jag tog mig friheten att ta bort plåstret som var boven i dramat och sedan hängde jag inne på toaletten en timme UTAN KRÄKNINGAR. Det kom fortfarande inte upp något men jag var däremot dålig i magen. Båda symtomen var biverkningar och stod med på bipacksedeln och vid just kräkningar samt fall där man blir dålig i magen så är inte effekten av preventivmedlet tillräckligt.

Jag är fortfarande inte återställd efter illamåendeattackerna och det känns så surt att behöva må såhär för att preventivmedel bara finns för kvinnor. Just nu ska jag göra ett uppehåll med alla sorters medel för min egen skull mest men även min familj som får stå ut med den personen jag är när jag tar de extra hormondoserna som förstör mer än vad som är värt att använda kondom för! Jag ringde barnmorskan imorse igen och berättade om biverkningarna och hon trodde mig inte, det gör ingen jag någonsin pratat med om just biverkningar 1 DAG efter jag precis bytt till något nytt.. Nej det är inte magsjukan försöker jag övertala henne om och jag hör hur hon inte håller med mig och jag säger att jag inte orkar testa fler sorter nu men tillslut skriver hon ändå ut ett minipiller med betydligt mindre dos av hormontillskottet som gör mig galen. Jag kan hämta upp pillrena när jag vill men mitt fokus nu är att komma tillbaka till min rutinmässiga Julia.

Jag känner att jag måste nämna för er att Anton flera gånger har sagt till mig att sluta använda preventivmedel pga mitt allmänna mående och annat så jag känner mig inte alls ”tvingad” av den anledningen men det är en viss otrygghet i att inte använda något mer än kondom, visst? Jag känner så men det är väl en vana också. Jag är så envis och jag vet inte om jag kommer sluta jakten på bättre preventivmedel försen jag har testat alla…


Kommentarer


  1. Sandra 23 februari, 2018 on 19:14 Svara

    Jag vägrar hormoner. Det kan inte vara nyttigt alls för kroppen att tillföra dessa doser för att undvika graviditet…
    Vi kör på kondom och har koll på osäkra tider.. har en app som stämmer rätt bra med min m-cykel samt att jag faktiskt känner av min ägglossning…

    • MammaOchPappablogg 24 februari, 2018 on 21:19 Svara

      Det gör du rätt i och jag borde ha slutat för länge sedan då jag känt den stora påverkan så sjukt länge… Men som ung tjej blev jag som säkert många andra ”tvingad” att börja med det och jag förstår tanken men jag hade liksom inget val och på något dumt sätt har jag fortsatt plåga mig själv igenom de jobbiga perioderna.
      Jag hoppas det fungerar med kondom nu bara ??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna