VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Chloéy kanske har reumatism

Idag har jag vabbat för James och samtidigt ledigförklarat Chloéy för att ta henne till barnmottagningen på sjukhuset! Tiden låg opassande vid lunchtid så det kändes onödigt att lämna henne på förskolan innan och ännu en gång efter besöket som tog 2 timmar för lite provtagning och en undersökning? Vi fick vänta en hel del och jag förstår inte hur sjukvårdspersonal prioriterar. Den första missen var gjord redan INNAN vi kom till mottagningen. I telefon hade sköterskan sagt att vi INTE skulle anmäla oss i receptionen så vi gick direkt till väntrummet och då vill jag även påtala att vi fick tiden igår FM för att det hade kommit en avbokning. Efter en kvart  i väntrummet undrar de varför vi inte har anmält oss?!

Vi fick träffa en snäll barnläkare tillslut som kände och klämde på Chloéys ben, händer och tittade igenom henne rent allmänt. Det enda som märktes av var att vänster knä var lite svullet jämfört med höger och det är vänster ben som hon har haltat på så vi kommer få en tid för att röntga det benet. Chloéy fick också efter mycket om och men ta blodprover i sitt finger. Först var det bestämt att hon skulle få ta i armen och jag vet själv hur obehagligt det är och tänk då på lilla Chloéy men det finns bedövning att få så en provtagerska kom ut och frågade om vi skulle gå en runda och då frågade jag hur lång tid det tar för bedövningen att verka? ”1 timme” svarar hon!!! Kunde de inte tänkt på det LITE tidigare? Ni ska veta att under hela mitt besök med två vildingar så var flera av personalen och tittade förbi i väntrummet där de måste ha sett hur svårt barnen har för att sitta still och mot slutet skrek och grät båda två för att vi alla var trötta och hungriga. Det blev tal om att få en ny tid för blodprovstagning men i slutändan så gick det att ta blod från ett finger och i alla möjliga fall borde de göra likadant med alla småbarn för att sätta en nål i armvecket är mer riskfyllt på småbarn än ett stick i fingret.

Chloéy satt och beundrade sitt röda blod som rann ner för fingret som sköterskan fångade upp i fyra stycken provrör. Hon gjorde inte ens en grimas men vi försökte ändå få henne på andra tankar. En sköterska stod och blåste bubblor och James kom förbi och visade några häftiga djur som han hade hittat och jag som hade Chloéy i knät pratade lugnt och stilla med henne om vilken färg det var på blodet och hur det kändes osv. Hon brydde sig inte om något annat än blodet haha!

Barnläkaren och jag pratade såklart en stund och jag fick redogöra för hur vi har upplevt Chloéys besvär. Det började sommaren 2017 och sedan har det blivit värre och jag visade bilderna jag har på henne krokiga fingrar och förklarade att det är vänster ben som hon haltar på. I övrigt är Chloéy en väldigt frisk tjej trots att hon är tidigt född så det är inget vi kan koppla till detta som det verkar nu. Reumatism kom på tal alternativt inflammation i lederna men för att säkerställa krävs flera sorters prover och undersökningar som t.ex. röntgen av hennes ben. Om en vecka får vi svar på proverna och då ringer läkaren och berättar vad som sker härnäst så häng med i svängarna och läs bloggen så uppdaterar jag er när vi vet mer. Jag är inte orolig i nuläget om det ”bara är reumatism” för det är inget dödligt och även fast det inte finns botemedel så finns det stora chanser för att det kan växa bort när man är ett litet barn så vi hoppas nog på det om vi ska hoppas på att det är något alls. Chloéy lider inte av sina ömma och stela leder vad vi kan se men vi pratar om det varje dag och kollar igenom henne, vissa dagar är det värre och andra dagar verkar hon inte ha ont alls.

Ta hand om er, vi hörs snart!

20180123_101322

20180123_125243

20180123_125358


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna