VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BVC, 18 mån VS 30 mån

Okej! Idag var det äntligen dags för barnens BVC besök! Min Mommo droppade in precis innan vi skulle gå in till sköterskan så det passade perfekt då det var massor som skulle göras! Chloéy skulle vägas, mätas, visa att hon kunde hoppa, sparka boll, prata med flera ord i samma mening och rita cirklar på ritpapper :) hon klarade allt galant och vet ni vem som klarade hennes kontroll lika bra? JAMES! han gjorde allt det som Chloéy skulle göra för hon var lite blyg till en början så James hakade på med allt som BVC sköterskan instruerade om haha. Han har alltså klarat sin 2,5 års kontroll på sin 1,5 års kontroll? James fick vägas och mätas som sin storasyster på den stora vågen man står på och den stora mätstickan mot väggen. Han visade att han kunde prata och under hans kontroll ville de se om han kunde 10 ord vilket han definitivt kan… Sköterskan ställde flera frågor till mig om hans motorik och han fick alla godkända där också så check på det✔ James fick även ta spruta i armen 2 gånger för att den hoppade ut första gången när han spände sig av nålchocken stackarn. Han var helt klart ledsen och sa ”nej nej nej” när han förstod att han skulle få sprutan igen medans jag höll ännu hårdare kring honom så att samma sak inte skulle upprepas. Tur det inte är fler sprutor försen barnen är 5 år.

Nu till den viktigaste kontrollen av dem alla: Chloéys problem med motorik i fingrar och ben som jag har förklarat för er när hon inte kan röra vissa fingrar utan de är helt böjda och enligt Chloéy gör det ont att sträcka ut dem. Benen har även de varit stela och hon har svårt att gå och säger själv ”jag kan inte gå mamma” och att hon har ont. Detta händer inte varje dag men det har skett tillräckligt många gånger nu. Jag visade sköterskan två bilder på Chloéys krokiga fingrar samt en video och hon höll med mig om att det inte såg normalt ut. Det beror alltså INTE på växtvärk och heller inte på hennes tidiga födsel och ingen reumatisk sjukdom men vi får se vad barnläkaren säger som vi är bokade till på torsdag redan då det turligt nog var någon som hade avbokat sin tid. Jag hoppas att han tar oss på allvar. Jag försöker att inte tänka på det så mycket men det är svårt att bortse från att det kan vara något udda och allvarligt också, man vet ju aldrig. Jag ska inte gå händelserna i förväg iallafall!

(Jag är en glömsk mamma och kommer inte ihåg hur mycket de vägde eller mättes till och barnens ”bvc böcker” fick jag inte med att skriva det i men jag har mejlat sköterskan och bett om uppgifterna där istället)?

Sov så gott hörni, kram❤

20171214113448


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna