VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

James pratar!

För någon vecka sedan öppnades en helt ny dörr i James lilla värld. Hans talförmåga sa ”puff” och så började han prata. Det är så häftigt för just med James var det så tydligt för en dag kom han hem och sa ord för saker jag aldrig har hört honom säga förut men som han har snappat upp och sparat tills han kläckte fram det själv. Anton upptäckte att James kan räkna till 13?!?!?!? Hur är det ens möjligt? Det skedde tydligen när jag var i Stockholm och James har räknat till 3 förut men till 13? Jag blir så stolt och det är så roligt att se honom göra sig förstådd på ett annat sätt. Han pekar på saker och personer och föremål innan han säger vad det är för något eller någon och när han inte kan orden väntar han på att någon annan ska säga det och direkt efter han har hört det säger han likadant.

Det blir inte bara enklare för James, även för Chloéy som försöker prata med honom hela tiden haha. Ibland är hon väldigt pedagogisk och övertydlig och lägger huvudet på sned och säger åt honom vad han inte får eller vad han får göra eller vad HON vill att han ska göra men jag tycker att det är gulligt. James kan iallafall säga ”nej” och ”inte” när han inte håller med henne eller oss för den delen och sedan går han sin väg. Förut skakade han bara på huvudet och visade med kroppsspråket vad han ville, nu gör han bådadera.

James älskar att läsa böcker och det tjatar han om varje dag och helst ska vi läsa samma bok HELA dagen men det orkar jag absolut inte så jag försöker avleda med andra lekar haha! Han söker bekräftelse och vill lära nytt, det märks väldigt tydligt och det är ännu roligare att vara förälder när det syns att barnen lär sig. I takt med att James har blivit äldre och kan kommunicera så har han även lärt sig att bråka med sin storasyster och på ett sätt är det bra och då menar jag att det är bra när han säger ifrån och Chloéy inte får som hon vill men hon har nästan alltid övertaget för att hon är 11 månader äldre. Hon brukar köra med taktiken ”byteshandel” och i 90% av fallen får Chloéy den saken hon vill ha när hon hämtar en annan sak till James. Väldigt smart och så länge det är okej för James (så länge han blir lurad av taktiken) så är det okej. Jag märker att James tar efter det Chloéy gör i allting för när hon gör något de inte får och jag redan har sagt till James så blir det bara bekräftat så då gör de saken tillsammans istället och går emot både mig och Anton så vi är alltid 2 mot 2. Även tjatet tar James efter som Chloéy började med för några veckor sedan om vems mamma jag är…. Nu säger han ”min mamma” lika ofta som Chloéy gör det och så fort jag kliver upp från sängen efter att vi alla har sovit så springer båda barnen till mig om de är vakna (de är oftast vakna) och börjar stortjuta för att de redan har börjat tävlingen om vems mamma jag är och vem som har rätten att sitta i mitt knä och så vidare.

Imorgon ska vi äntligen på BVC besök för det blev ju avbokat förra veckan men båda barnen har kontroller att göra och det är väldigt mycket vi ska se igenom, bland annat Chloéys mystiska symtom i fingrar och ben… Jag återkommer, kram :)

PS. Se vår nya youtubevideo ”Lämna barnen på förskolan” på mammaochpappavlogg 😉 DS:

20171214111945


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna