VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Krokiga och ömma barnfingrar…

Inte för att dra några förhastade slutsatser men vi är friska och kan åka till Stockholm imorgon Chloéy och jag! Jag är liiiite förkyld men det är alla nu på  hösten och vintern så jag hoppas att vi håller oss borta från sjukdomar hela långa helgen för det ska bli så roligt och mysigt att träffa familjen<3

Imorse när Chloéy och James hade ätit upp sin frukost så skulle jag torka av dem som jag brukar och när jag tar i en av Chloéys händer och börjar torka så blir hon ledsen och får väldigt ont i långfingret. Det är inte ett helt nytt fenomen men ett väldigt udda som vi inte har någon aning om vart det kommer ifrån. Det som skiljer den här gången från många andra som har pågått under säkert ett halvår med veckors mellanrum är att hon hade ont i långfingret men vanligtvis har hon klagat på pekfingret. Hon har alltså haft ont i sitt pekfinger lite då och då, särskilt när vi har torkat henne med en handduk på toaletten eller liknande och när vi sträcker ut fingret men stundvis har hon inte känt någonting! Imorse såg det mycket värre ut på långfingret för det såg ut att vara stukat för det var helt krokigt och snett och hon kunde inte röra det när vi bad henne sträcka ut alla fingrarna på handen. Anton försökte trycka lite på det och hon blev väldigt ledsen så hon känner ju av någonting. Hon verkade inte bry sig om fingret när vi inte pratade om det och väl på förskolan sa jag till pedagogerna om vad vi upptäckt och frågade om någonting hade hänt på skolan de senaste dagarna men det var ingenting de hade märkt av.

Det märkligaste med det märkliga är att när jag hämtade Chloéy i eftermiddags så var fingret normalt igen!?!?!?! Hur är det möjligt? Vad är det som orsakar hennes smärtor i pekfingret och nu långfingret och som gör att hon inte har någon motorik i dem alls men som helt plötsligt fungerar som vanligt igen? Jag har utöver detta märkt något annat märkligt: hon går konstigt ibland och inte konstigt bara för att hon är en liten tjej på 2,5 år som inte har koll på fötterna utan hon haltar i princip lite lätt och klagar på att hon inte kan gå som att hon inte har känsel i sina ben. Jag har uppfattat det som att hennes ben har somnat efter att hon har suttit i soffan eller så men det kan komma när hon har varit aktiv också. Nästa fråga är väl om jag måste kolla upp detta? Jag har inga som helst bevis att visa för någon läkare så jag vet nu att jag borde ta bilder och filma när jag märker av det nästa gång för det är inte normalt. På måndag  har barnen besök på BVC och jag har länge tänkt fråga dem vad det har kunnat vara med hennes pekfinger och nu har jag ännu mer att berätta så vi får se vad sköterskan där säger helt enkelt. Jag blir såklart orolig (Anton är sällan orolig om det inte är blod inblandat) men jag går mycket på min magkänsla och den säger mig att sådant här inte är normalt, vad säger er magkänsla?

20171203132313


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna