VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

För liten att börja förskolan…

Ni kanske har märkt och ”känt” att jag inte har varit riktigt bekväm med att lämna James till förskolan i samma utsträckning som med Chloéy? Det är iallafall så det är och värst var såklart de första veckorna men det känns bättre för varje vecka som går eftersom jag vänjer mig men även fast jag gör det så tycker jag att han är för liten att börja förskolan. Han kan gå vilket är en stor fördel men han kan inte säga med ord vad han vill, sedan har han fortfarande ett stort behov av närhet som jag egentligen vill ge honom och inte överlämna till hans förskolelärare.

Chloéy började förskolan när hon var 2 år och 1 månad gammal och det var precis i rätt tid skulle jag vilja säga för vi hade precis gått in i en jobbig period när vi inte kunde sysselsätta henne ordentligt för att hon är ”för stor” för att bara vara hemma. Hon ville ut och se nya saker och upptäcka allt och ingenting så för hennes del har det varit en stor avlastning för oss men lämningarna har varit värre än med James. De första två veckorna gick det bra men sedan grät hon mycket och höll fast vid oss hårt för att hon inte ville bli lämnad ensam så det har också varit väldigt jobbigt men med tiden kommer Chloéy acceptera att bli lämnad såsom vi lär oss att acceptera James och hans förskolestart. Jag tror att jag hade känt mig mer mogen att överlämna min minsting James efter julhalvåret när han blir lite äldre än 1,5 år. Det är den perfekta åldern i mina ögon men det är alltid olika från barn till barn. Vi har som jag tidigare sagt (i ett annat inlägg) väldigt bra förskolelärare så både Anton och jag känner oss trygga i att barnen går på den förskolan de gör. Vi litar på att de ringer oss om det skulle vara extra svårt någon dag om någon av James eller Chloéy inte slutar gråta eller liknande. Det finns alltid gränser och de tror jag att dem följer.

Det som tar emot mest för min del är nog att James har ett större närhetsbehov som jag inte kan tillfredsställa längre eftersom föräldradagarna är slut och både Anton och jag måste få in pengar. James är faktiskt en väldigt mysig kille som person och han myser väldigt mycket när vi är hemma och sitter ofta i knät med snutten och nappen och när vi gör vardagliga saker kommer han plötsligt springandes mot mig eller Anton för att mysa lite och sedan springer han vidare igen. Chloéy är mer svårflörtad men jag håller på att lära henne vad ”mysa” är och hon blir bättre men hon gör det inte självmant som James.

Många har inte möjlighet att välja när ens barn ska börja förskolan eller hur många timmar de ska gå så vad har vi för val? Vi måste göra det bästa av situationen och det hoppas jag att alla förskolelärare/barnskötare och pedagoger gör också för det underlättar för allihopa.

Jag älskar den här bilden på honom för han ser så glad ut och just när bilden togs så log han för att han tyckte något var roligt, inte för att jag lekte clown bakom kameran haha!

20170712_134710


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna