Välkommen till mammaochpappablogg! I vår familj är det jag – mamma Julia, pappa Anton samt våra två hjärtegryn Chloéy 2 år och James 1 år. Vår vardag är hektisk och vi delar ofta med oss av erfarenheter kring familjelivet utan filter! Alla är välkomna hit, hoppas ni tycker om bloggen och allt vad den innehåller :) KONTAKT OCH SAMARBETEN: julia_sandberg94@hotmail.com

Annons

En icke tålmodig sambo

Ni vet hur tufft och jobbigt det kan vara att vara hemma med era barn? Anton är inne i en sådan svår period nu så han kan bli tokig inuti, det ser jag på honom. Idag när jag kom hem från skolan tvingade jag iväg honom för att han skulle få annat att tänka på så han åkte hem till sina föräldrar. Ibland räcker det att bara komma ifrån några timmar men han tycker inte bara att det är jobbigt med barnen. Mycket handlar om arbetssökandet som inte tar slut och det vet ni kanske också hur det känns? Att söka jobb efter jobb men utan någon respons. Man känner sig rätt låg, otillräcklig och värdelös vilket inte får en att må bra utan helt tvärtom. Jag försöker mitt bästa att peppa och driva på men det hjälper allt färre gånger men det måste ju släppa någon gång! Så jäkla typiskt att hans vikariat gick ut nyligen och att han inte blir anställd på mer än en timanställning… Hans chef vill jag knappt nämna men jag tycker inte om honom, så långt kan jag gå men jag sätter punkt där.

Jag är inne i mina studier ordentligt och studerar nästan varje dag och jag får mycket uträttat varje gång vilket är precis så jag vill ha det. Helgerna blir lediga på så vis också och det är alltid värdefullt. Imorgon ska jag studera hemma och Chloéy ska till förskolan själv (hon var ledig i måndags så vi bytte dagarna på båda barnen så att de får gå på fredag tillsammans igen ). Hon har även en bokad tid hos en tandsköterska så jag ska ta båda barnen dit med cykel om vädret är okej eller med buss om det inte alls är okej.

Ikväll har barnen varit jätte duktiga och följt alla rutiner. James är lite skrikig emellanåt men jag ignorerar det stundvis när han hänger i mina ben och vill komma upp för vad som helst i världen. Han kan inte alltid få som han vill så jag tar inte upp honom varje gång han ber om det. Utöver hans gnäll så gjorde jag vanliga sysslor i hemmet medans James och Chloéy lekte fint ihop och sedan åt vi middag, dansade drakdansen och hoppade direkt i ett skumbad. Ingen protesterade när det var dags att sova så jag har fått lite studietid över ikväll som nu är över. Det är så skönt att inte behöva studera sena kvällar för det behöver jag inte om jag lägger min tid under dagen på rätt saker :)

Hoppas er dag och kväll har varit bra, vi hörs snart igen, kram❤

20170913_183908 20170913_183916 20170913_183919

4 reaktioner på ”En icke tålmodig sambo

      1. Det är sån brist på elevresurser eller vikarier så huvudsaken är hur man är som person! Har själv jobbat nästan två år innan jag började plugga :) Tips är att han ringer runt till rektorer och berättar om sig själv :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Annons