VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förstoppade bebisar

När Chloéy var en liten, liten minibebis hade hon problem med magen i form av förstoppning. Hon fick det från 2 månaders ålder och det höll i sig många månader där efter. Vi hade problem vid varje övergång av mat som hon skulle byta upp sig till och värst var ersättningsbytet till välling samt grötuppgraderingarna. Vi försökte att vänja henne sakta men det hjälpte inte särskilt mycket. Vi började med att blanda i lite välling i ersättningen för att vänja hennes mage och trappade upp antalet skopor från vällingen successivt. Samma sak har vi gjort med James men för honom har det gått mycket smidigare. James hade under sin första månad i livet svårt att göra nummer två. Han gjorde det inte på upp till 2 veckor men det var helt normalt enligt BVC för han hade bara en omogen tarm. Vi fick ge honom lavemang en gång hemma och efter det släppte allt och han började bajsa flera gånger om dagen…

Anton och jag har många gånger fått massera barnens magar, klappat på dem och tryckt benen mot deras magar för att de enklare ska kunna göra nummer 2. Vi fick ofta hjälpa Chloéy när hon hade det som värst för hon kunde inte få ut avföringen själv men då var hon väldigt förstoppad. Det var hemskt att se henne så ledsen och liten, hon hade verkligen ont. Jag förstod direkt när det var på gång för hon lät på ett visst sätt och jag kommer ihåg att när hon lät så så betydde det att hon försökte men att det inte gick. Det slutade alltid med storgråt och en av oss föräldrar som snabbt fick komma till undsättning och trycka hennes ben mot magen för att underlätta.

James mage har nyligen krånglat. Han har varit förstoppad för första gångerna och det är lika hemsk att se honom ha så ont som Chloéy hade. Han gråter och skriker och sprattlar och sparkar. Häromdagen fick jag stå inne på toaletten framför skötbordet i 10 minuter innan han kunde tömma tarmen. Jag höll benen mot hans mage som vi gjorde med Chloéy men det fungerade inte. Jag fick lite smått panik för James hade panik men jag fortsatte stå så och fick även trycka lite i området runtomkring. Jag tog faktiskt på mig handskar den gången för det var kaotiskt inne på toan. Stackars liten… Som tur är gillar båda barnen katrinplommon som jag kokar sönder och mixar till en slät konsistens. Det har alltid hjälpt mot trög mage! I övrigt försöker vi tänka lite extra på vad barnen äter när magarna inte är som vanligt. När de börjar äta mer mat i vanlig form så blir magarna betydligt bättre på att bryta ner den och då slutar förstoppningsproblemen nästan direkt men jag har erfarenhet av att vara förstoppad jag också både som ”vuxet barn” och som vuxen så man behöver äta mat som är bra för magen alla dagar i veckan! 😉

Överst är James på bild, underst Chloéy<3

2-veckor-gammal-2 20150811_185706


Kommentarer


 1. Carina 31 maj, 2017 on 21:21 Svara

  Jag har följt er lite mer 1.5 år lika roligt varje dag å gå in å läsa om er lilla familj man kände igen sig när man var mitt uppe i småbarnslivet.Du är sanningsenlig målar inte upp allt i rosenrött som många andra gör,du skriver från båda sidor positivt/ negativt nufyller lillebror 1 år de var inte längesen han kom till värden å sedan blir storasyster 2 år ni är bara så underbara att läsa om hoppas inte du slutar😘

  • MammaOchPappablogg 1 juni, 2017 on 12:24 Svara

   Hej Carina! Tack för din fantastiskt fina kommentar :) <3
   Det värmer i hjärtat att veta att du tycker bloggen är bra
   och att du kan relatera till oss.

   Ja snart fyller barnen 1 och 2 år och det känns inte som längesedan James kom som du skrev haha!
   Jag ska försöka hålla igång bloggen så länge det går men vissa veckor flödar inte fantasin så bra 😉

   KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna