Välkommen till mammaochpappablogg! I vår familj är det jag – mamma Julia, pappa Anton samt våra två hjärtegryn Chloéy 2 år och James 1 år. Vår vardag är hektisk och vi delar ofta med oss av erfarenheter kring familjelivet utan filter! Alla är välkomna hit, hoppas ni tycker om bloggen och allt vad den innehåller :) KONTAKT OCH SAMARBETEN: julia_sandberg94@hotmail.com

Annons

Tips på barnmat!

Hej där! Hoppas att ni hade en skön helg i det fina vädret. Jag hade det bra trots massa jobb men tiden gick fort för en gångs skull! James har mått sådär i två dygn. Han sover dåligt, äter dåligt, tjurar, gnäller och fortsätter så hela tiden. Det är inte första gången det händer, han har haft några perioder som varit likadana och förmodligen är det nya tänder på gång. Han får feber ibland som försvinner lika fort som den kommer men det är ett starkt tecken på nya tänder. Han har INGA andra symtom. Chloéy hade det likadant i samma ålder och jag minns att det var tuffa nätter och dagar som såsmåningom gick över.

Jag behöver lite hjälp med James matlust. Ignorera det faktum att han är hängig nu, han äter inte bra även fast han är nöjd och på hans allra bästa humör. Han är sååå kräsen… Vi måste dalta med honom och mata honom fort om han ska få i sig några skedar. Han äter gärna mellis och välling dricker han morgon och kväll men just lunch och middagsmålet skippar han helst. Chloéy har alltid varit enkel att mata men hon har också haft perioder när hon inte velat äta så stora portioner eller när hon vägrat äta vissa livsmedel. James totalvägrar allt nästan varje dag och äter sällan upp en hel portion (det är små portioner vi ger honom). Jag har provat att mixa samman maten vi äter fast utan salt i, allt från korvstroganoff till kycklinggryta men han äter 1-2 skedar i protest och sedan går kräkreflexen igång. Det kvittar vad vi än lagar, han gillar inte ens pannkakor. Burkmat har fungerat bättre. Spaghetti och köttfärssås levde han på i några veckor och varje gång jag försöker testa någon annan sorts barnmat blir han skeptisk och spottar ut. Han vet vad han vill ha och han är bortskämd nu. Så… har ni några tips och råd?

Tack på förhand, Kram 

20170513_141901 20170513_141900 20170513_141904

5 reaktioner på ”Tips på barnmat!

  1. Samma med min dotter, 8 månaders burkmaten vägrade hon. Tror inte hon gillade smakerna och inte heller bitarna, men sen gick det faktiskt bättre att gå över till 1års maten när hon blev 1 år. Så vi hoppade liksom över 8 månaders burkarna. Bvc ville att vi skulle ge 8 månaders maten med bitar med det gick ju inte. Lycka till! Det är en stress när de inte äter ordentligt. Hennes favorit var majs potatis och kalkon 6 månaders från hipp.

  2. Vår dotter var likadan i den åldern. Det enda som funkade var,precis som hos er,spagetti o köttfärssås på burk,jämnt! 😂 Jag vet inte riktigt vilket månadsspann ni har när ni ger honom burkmat men för oss funkade det att gå ner ett snäpp,alltså när hon brukade äta mat från 6 månader så körde vi från 4 månader istället. Sen började vi på nytt introducera lite mer ny mat efter ett tag och sen åt hon bättre igen.
    Något som är lite okonventionellt men effektivt de tider då hon vägrat äta har varit att låta henne titta på paddan,o vips så har vi bara kunnat ösa in mat 🙈

    1. Hej! Tack för tipsen 😃 han äter 8 månaders maten men ska köra på 6 månadens då 👍 haha ipaden fungerar sådär med honom, han tittar inte länge innan han tröttnar 🙈 med Chloéy gick det superbra med det tricket när hon var lika gammal 😊

      Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Annons