VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äntligen ny bil

Idag kom vi överens om vilken bil vi vill ha. Fy vad vi har velat, tänkt, jämfört, oroat oss, stressat och räknat fram och tillbaka. Innan vi gav oss in i detta trodde vi det skulle bli enkelt men det har det verkligen inte varit. Skitsvårt har det vart! OBS det här inlägget är inte sponsrat! 

Först var vi inställda på att köpa en SUV och det var därför som vi åkte ända upp till Uppsala för att titta på en av de få alternativ som fanns i Sverige. Den blev det inte och sedan dess har vi tittat på bilar genom bilhandlare i hela Växjö samt en sväng i Nybro. I tre dagar i rad har vi kört runt, med och utan barn. Vi har testat så att dubbelvagnen får plats, krävt Bluetooth samt årsmodell 2010 minst. Idag föll vi pladask för en Peugeot 508 SW! En kombi som är lite större än den vi har nu (Volkswagen passat 1,8T). Skitsnygg inredning, ”glastak”, skinnklädsel, backsensorer, bluetooth, den är diesel och drar 0.6 i genomsnitt, vi får både vinter och sommardäck som håller två säsonger till, den är servad, besiktigad och färdig att köras! Det finns såklart många fler funktioner men det vill jag inte tråka ut er med 😉 Det stora PLUSET är att det är en automatare vilket vi nästan hade gett upp hoppet om för att priserna är så höga på just den sortens bilar i kombination med kraven vi har haft. Peugeot-bilen fick vi för det vi kan ge, inte en krona över och det känns också bra. Säljarna var superbra och det är lite komiskt att vi absolut inte var inställda på att köpa bil just där och särskilt inte en Peugeot som Anton har haft fördomar mot. Nu ska vi ändra på det!

Det är så sjukt stor skillnad på säljare och säljare och jag är glad att vi var runt på så många ställen för att få en bättre helhetsuppfattning. Många antyder fel gentemot andra bilmärken och skyller på det ena och det andra, vissa säljare är inte engagerade nog och några stycken har varit supertrevliga. Jag skulle lätt kunna tänka mig att arbeta som bilförsäljare, jag har fått upp ögonen för det yrket och tror att jag har en stor chans att bli en bra säljare med många nöjda kunder! Vi får se hur det blir med det.

Vi ska smälta det stora men väldigt bra beslutet och njuta av vårt nya vrålåk. Jag kommer dock alltid komma ihåg vår Volkswagen passat som vi har kört båda barnen i när de skulle hem från BB <3

20170511_141102


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna