VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dåligt samvete

Känner någon annan sig skamsen och får dåligt samvete när ni inte har haft tid eller inte tagit ut era barn av andra skäl? Jag menar barn i åldrar där de inte får eller kan gå utomhus själva. Mina barn kan absolut inte gå ut själva, de är ju inte så gamla och därför har självklart jag och Anton ansvaret att gå ut och leka med dem i ALLA VÄDER! Jag struntar faktiskt i om det regnar, vi har regnkläder till det och däremot tycker Chloéy det är ännu roligare att gå ut när det snöar eller regnar.

Jag är inte mammaledig längre så istället har ansvaret gått över på Anton. Jag kommer tydligt ihåg hur mina dagar kunde se ut när James var nyfödd förra sommaren. Jag och barnen var ute varje dag även fast jag hade det kämpigt att komma utomhus för att vi bor en trappa upp utan hiss (trappan är på utsidan). Det blev mycket konkande och bärande och endel gråt och gnäll. Nu kan Chloéy gå uppför trappan själv och snart nedför vilket underlättar sååå! James är på G att börja gå så i sommar kommer han gladeligen vilja klättra uppför helt själv. Bara någon står bakom är det ingen fara men Chloéy litar jag mer på, henne kan vi låta gå upp själv nu…

Varje dag tar Chloéy fram sina ytterskor och visar tydligt att hon vill gå ut. Varje gång hon gör det är det oftast mitt i någonting annat typ som lunchdags. Jag får dåligt samvete nästan varje dag för att vi inte går ut med henne när hon vill för att vi har andra tråkiga måsten att göra. Barnen börjar inte förskolan försen efter sommaren och först då kommer de leka av sig ordentligt men fram tills dess har vi faktiskt mycket att stå i för det är inte lätt att underhålla två barn (varav ett egentligen borde gå i förskolan) en hel dag. Det är mycket bus och lek men även mycket skrik och tjafs för att Chloéy i vårt fall inte blir tillräckligt stimulerad. Jag vill så gärna ta ut henne varje dag men det blir bara inte av. Jag jobbar och sliter och försöker vara världens bästa mamma och leka och mysa med både James och Chloéy så mycket jag bara kan för jag missar så mycket tid med dem men ändå räcker tiden inte till för att gå ut. Tyvärr är utomhuslek den bästa leken när barnen ska få ut så mycket energi som möjligt också och just därför är det så bra att leka ute. Frisk luft är också en bra anledning till att gå ut. Det känns som barnen sitter i fängelse hemma hos oss ibland. Usch vad tråkigt tänker jag men för dem är världen fortfarande liten. De nöjer sig nog med det som händer hemma hos oss men jag tänker inte ge upp kampen om att gå ut med barnen (och Anton) mer ofta!

20170416_171353 20170418_140648(0) 20170416_171757 20170416_171400


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna