VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det goda segrar i slutändan

Imorgon åker Chloéy och jag hem till Växjö igen. Tågen går som vanligt och de har tagit bort avspärrningarna vid Åhlens i Stockholm City där lastbilen kraschade. Jag sitter hemma hos mamma och vi ser på nyheterna samtidigt som vi pratar om det som har hänt. Jag kan inte hjälpa att känna mig träffad av händelsen både för att det är en attack mot hela Sverige och för att jag befann mig i staden som terrorattacken skedde i. Det känns så absurt att vi likaväl kunde valt att shoppa i Stockholm City än i Mall Of Scandinavia just när attacken var igång. OM vi hade valt att åka till City hade vi med stor sannolikhet varit offer, vittnen eller t.om döda.

Jag har inte känt mig säker i Stockholm sedan det hände och jag förstod att det var på allvar. Vi satt och åt lunch när en person i sällskapet såg vad som hade hänt på nyheterna. Vi avslutade lunchen för att fortsätta handla men efter en stund blev vi ombedda att lämna byggnaden av min pappa som tänkte samma sak som polisen: att det fanns risk för en attack på Mall Of Scandinavia också. Som tur var så var vi ute från byggnaden innan polisen kom dit för att utrymma, då hade vi nog fått panik. Det fick jag lite innan dess också för människor sprang åt lite olika håll, några grät och de flesta tog sig ner i garaget för att åka snabbt därifrån samtidigt som alla butikerna stängde.

Tåget hem till Växjö går 12.21 imorgon och mamma kommer följa mig och Chloéy dit<3 Vi kommer även gå till olycksplatsen på Drottninggatan innan dess för att få perspektiv på händelsen som fortfarande inte har sjunkit in och för att tänka extra mycket på de som drabbades allra värst!

Det finns mycket ondska i världen men hur mycket ondska det än finns så krävs det inte mycket godhet för att besegra det onda. Jag tror på att de flesta människor är goda, det visar sig särskilt när det sker hemska dåd som igår fredags eftermiddag. Ta hand om varandra<3


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna