VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Uppfostringsmetoder

Det finns många sätt att uppfostra barn på och det finns lika många rätt som det finns fel. Ofta tycker de flesta föräldrar att alla andra gör fel och att det enda rätta sättet är på deras egna men så är det ju inte. Det är bra att vi har olika uppfostringsmetoder för det är en stor anledning till varför vi blir olika individer.

Jag tycker det är intressant att se på hur andra föräldrar tar itu med svåra situationer och deras småbarn och jag tycker om att lära mig nya sätt att hantera mina barn när de är ”omöjliga” enligt mitt tycke. Med nya metoder avleds barnen och det blir genast enklare.

Det svåraste för oss här hemma gällande uppfostran är att göra LIKADANT. Det går inte. Vi är väldigt överens om hur vi vill att barnen ska formas och med vilka metoder vi vill få dem dit och hur vi ska göra som föräldrar för att samarbeta men det slutar med att vi gör på varsitt sätt i slutändan och det blir kaos hemma på grund av det. Vi har fortfarande inte tagit oss ur problemet men vi har börjat prata om det och vi måste ha uppföljningar kring hur vi faktiskt gör veckovis för att ge feedback till varandra på sådant vi inte ser hos oss själva. Vi har samma mål men tillvägagångssätten är inte likadana och det behöver inte vara exakt på pricken men någorlunda iallafall.

När jag är ensam hemma med barnen eller när Anton är ensam hemma med barnen gör vi på två olika sätt och det är okej för mig, för Anton också men när vi är hemma allihopa gör vi fortfarande på två olika sätt och då krockar vi, förstår ni? Båda blir frustrerade och det går över i frustration på barnen som inte lyssnar (särskilt Chloéy) men det är inte så konstigt när hennes mamma och pappa ger olika anvisningar.

Nu var det några dagar sedan vi pratade och det har blivit bättre men vi kommer behöva den där återkopplingen ett par veckor framöver för att komma underfund med det här för det är inte enkelt.

Hur gör ni? 

20170224154556


Kommentarer


  1. Carina 25 februari, 2017 on 19:09 Svara

    Vad lika de är de små godingarna.Man måste vara samspelt med uppfostran Sins emellan men de är inte lätt alltid😀

    • MammaOchPappablogg 26 februari, 2017 on 20:10 Svara

      Tack :) ja visst det måste man, men det är verkligen inte lätt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna