VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Säg JA till reklam

Har ni satt upp skylten ”EJ REKLAM TACK!” på brevlådan? Då rekommenderar jag er att ta bort den för att handla smart. Antingen gör ni det eller så kan ni kolla på reklamblad via internet. Jag och Anton vill ha reklamblad från matbutiker för att vi ska hålla vår matbudget. Vi gör en inköpslista utefter de produkter som har bra priser och när det är väldigt bra priser på något särskilt (billigt toalettpapper till exempel) så handlar vi flera paket av samma produkt. Man tjänar absolut på det i slutändan.

De butikerna vi handlar mest i är Maxi, ICA Kvantum och ÖB. Om det finns något särskilt på City Gross tar vi oss dit, även till Willys men ibland får man rabatt om man handlar för en stor summa i en och samma butik så vi försöker storhandla på ett och samma ställe.

Vissa veckor är reklambladen ”tomma” med bra erbjudanden när de knappt har några bra erbjudanden alls och det är riktigt tråkigt att handla då. Därför är det bra att ha lite reserver i frysen att ta ifrån som man har köpt vid något annat tillfälle för ett bra pris. Att ha framförhållning är väldigt smart. Vi är väldigt noggranna med våra inköp gällande mat/hygienartiklar osv både för att vara ekonomiska men också för att vi tycker det är roligt. Några månader om året lyckas vi handla smart nog att vi kan ta pengarna som blir över till något roligare. Vi har ju en budget på 4500:- som går till mat, hygien, blöjor, köksförbrukning m.m och det är roligt att försöka tävla lite med sig själv och med varandra om vem som kan handla mest ekonomiskt. Jag införde en ny rolig grej innan idag: att Jag och Anton ska storhandla varannan vecka. Den veckan som jag eller han handlar får hen bestämma maträtter osv och pengarna som blir över får gå till nästkommande vecka. En ännu roligare grej man kan göra är att man får spara eller spendera den summa pengar som blir över när man själv har handlat. Vi ska inte göra så ännu, än så länge ska vi bara försöka spara lite pengar 🙂

Det blir så mycket roligare när man gör en liten tävling eller en lek av vardagliga saker som veckohandlingen. Prova ni också.

KRAM

received_1305249926202066


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna