VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Barnen pratar och växer

Goddag!

Ibland undrar jag vilket årtal jag är född… Igår ordnade jag så att mobilens tangentbord fick ”auto korrekt” så att jag inte skriver fel i meddelandena längre. Jag vet inte hur länge jag har stört mig på det problemet utan att orka lösa det men nu så! Det passar lagom bra tills den snart pajar totalt även fast den bara är ett år gammal. Dagens mobiler är alldeles för komplicerade för de flesta, inklusive mig som inte alls är gammalmodig.

Det var egentligen inte det jag ville berätta idag. Jag vill berätta för er vilka ord mina och Antons barn kan säga. Chloéys ordförråd blir bara större och större. Hennes första ord sa hon när hon var 7 månader gammal. Nu pratar hon mer för varje vecka och härmar oss mest hela tiden. Hon är så rolig. Hon kan bland annat säga dessa orden (inte helt ordagrant men så att vi förstår):

Mamma, pappa, farfar, mommo, morfar, Wille (min 14 år gamla lillebror), Towa (min systers namn), äta, sova, armband, Chloéy, ajaj, ja, nej, hallå, hej, flertalet djurläten, smaka, melon, macka, gröt, kaka, tårta, bada, anka, docka, babblarna-figurernas namn (dada, didi, dodo, babba, bibbi, bobbo), drake (Bolibompadraken), och mer än så men dessa är de jag kommer på nu och de räcker långt! Sjukt skönt att vi kan fråga henne om hon är hungrig och att hon förstår vad vi menar. Det underlättar otroligt mycket. 

James ordförråd ser lite annorlunda ut, han kan säga:

PAPPA

Haha han är ju bara 6 månader gammal och han lärde sig säga pappa för ett par veckor sedan. Vi är så stolta. Vi är stolta över båda barnen. De växer som de ska och utvecklas i snabb takt men det är så det ska vara. Barn är bara barn fram tills de är 18 år gamla. De fortsätter såklart att vara våra barn men i den åldern blir man myndig och vuxen.

Hur gamla var era barn när de sa sitt första ord? Det är så olika men lika normalt, det ska vi inte glömma. Ha en bra helg nu och ta vara på era lediga dagar.

KRAM!

Barnen och kusinen Nicolás på bild :)

20170106111141


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna