VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Skillnader på förlossningarna – plus en video

Hej fina läsare! Det är ny vecka och nya möjligheter och jag tänker bjuda på ett inlägg där jag berättar om likheter och skillnader på mina förlossningar. Jag har även länkat till en video längre ner i inlägget så glöm inte titta på den.

Vilken förlossning var bäst och varför?

Ingen var bäst för det var båda men på olika sätt.

Förlossningsstart

Chloéy: tidig vattenavgång i v.33

James: värkar

Bedövning

Med Chloéy fick jag epidural och lustgas (ryggbedövningen gav tyvärr ingen effekt) och med James fick jag endast lustgas även fast jag ville ha epiduralen också. Det var barnmorskans fel att jag inte fick den, hon lyssnade inte på mig.

Tidsförlopp

Chloéy: 9-10 timmar
James: 4 timmar

Eventuella Komplikationer

Chloéy är prematur-född vilket är en komplikation eftersom inget vet hur barnet faktiskt kommer att må. Själv fick jag inga bristningar eller stora sår. Endast ett skavsår inuti.
Efter förlossningen med James blödde jag för att moderkakan inte kom ut tillräckligt fort men det hann inte gå så långt så att jag blev medvetslös eller behövde opereras.

Återhämtning

Efter Chloéy kom återhämtade sig min kropp väldigt fort. Jag hade lätt för att gå på toaletten och magen krympte fort. Det var svårare att hänga med psykiskt, det var mycket att ta in men vi hade bra personal på neonatalavdelningen som tog hand om oss.

När James hade kommit återhämtade jag mig ganska fort också. Jag var svullen i underlivet under flera dagar och jag gick inte ner lika fort i vikt, jag behövde röra på mig mer. Psykiskt sett så var det bra. Det kändes såklart konstigt att ha fått en ny bebis att ta omhand och jag saknade Chloéy jättemycket.

Rädslor

Med Chloéy hade jag tankar om hennes för tidiga födsel men för mig var det ingen rädsla. Jag var förstföderska och visste inte om något annat. Jag var nervös som vem som helst. Särskilt för hur ont det skulle göra och om jag skulle spricka men det gick ju bra.

Med James hann jag inte reflektera lika mycket varken under graviditeten eller i tidigt skede av förlossningen. Det gick så fort alltihopa. Jag kommer ihåg att jag oroade mig över att han också skulle födas för tidigt.

Övriga tankar

Helhetsmässigt är jag nöjd och stolt över båda mina förlossningar. Allting har för och nackdelar men för min del var det så fantastiskt att gå igenom det två gånger, även om det var med litet mellanrum. Att föda barn är en STOR grej och det är inget man kan förklara för någon som inte har fött barn. Det är verkligen någonting som ska upplevas och jag tycker det är jättetråkigt för er som inte kan få barn.

Jag har gjort en VIDEO på youtube-kontot där jag berättar om förlossningarna och lite skillnader. Den är inte lika utförligt som detta inlägget men det är inte samma inlevelse att skriva om det haha. Ni tittar på VIDEON genom att klicka på något av orden med orange färg.

KRAM

(Bilderna är tagna innan jag blev igångsatt med Chloéy juli 2015)

20150721_125807

IMG_2815


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna