VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vi tackar nej till förskolan

Igår bestämde vi oss för att tacka nej till förskolan som Chloéy fick plats på. För er som inte vet så är det en förskola som öppnar upp efter behov när de andra inte har några platser så barnen går där tills de blir tilldelade en annan plats. I tisdags var vi på besök och Chloéy roade sig som hon alltid gör på ställen där det finns andra barn. Men det räcker inte för oss att Chloéy inte bryr sig om vart hon är för Anton och jag känner oss inte bekväma med att låta henne gå där.

En annan anledning som övervägde stort var att förskolan ligger så långt bort. Det tar upp mot en timme att GÅ dit och jag vet inte hur vi ska ta oss med buss utan att byta 2-3 gånger… Därav känns det mindre bra.

Vi har möjligheten och valet att ha Chloéy hemma med Anton och James under våren och sommaren. Anton vill gärna ha henne hemma för han har inte varit pappaledig ännu och då känns det ännu bättre att hålla henne hemma lite till.

Förutom det långa avståndet så finns det en till nackdel fast p.g.a. att hon kommer vara hemma. Chloéy behöver mer stimulans, bus och lek, hon älskar ju att leka med andra barn. Jag såg fram emot att hon skulle lära sig så mycket och utvecklas på en annan nivå men eftersom hon ska vara hemma så skjuter vi på hennes utveckling och det får jag dåligt samvete av. Min mamma sa att hon önskar att hon kunde varit hemma med oss barn längre än vad hon var så hon tycker också att vi ska ha Chloéy hemma. Hon kommer lära sig nya saker iallafall. Den här tiden kommer aldrig igen så det är nog värt mödan att ha båda barnen hemma så länge det går.

Idag ska vi skicka in vårt svar och det kommer bli ett NEJ! Sedan ska vi sätta henne i kö igen för vi kommer bli utslängda från kön vad vi än svarar, så idiotiskt!

Ha en toppen fredag. KRAM! 

IMG_20160830_085425


Kommentarer


 1. Kristina 12 november, 2016 on 11:23 Svara

  Usch vad jobbigt att ha så långt till förskolan och sen behöva byta till en annan. Jag hade fattat samma beslut, så galet att hon blir utslängd ur kön bara!

 2. Carina 11 november, 2016 on 19:30 Svara

  Håller verkligen med din mamma men sen ser ju samhället ut så att om de skall hänga med utvecklingen så är det förskolan.Och självklart är det stimulans de behöver med. Jag gick hemma med mina i 7 år de var de bästa som har hänt mig

  • MammaOchPappablogg 11 november, 2016 on 22:41 Svara

   Oj. Hur kunde du vara hemma så länge? Är det sammanlagt med alla år inräknade då?😊

   • Carina 12 november, 2016 on 19:50 Svara

    Ja sammanlagt 7 år när jag började var de 7,4,2 år då kände jag mig redo .

    • MammaOchPappablogg 13 november, 2016 on 00:16 Svara

     Oj. Det är en lång tid. Skönt att du hade möjligheten att göra så :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna