VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nervös för inskolning

Jag berättade om våra framtidsplaner för några dagar sedan och då nämnde jag att Chloéy ska börja förskolan i slutet av januari. Vi fick vårt besked om vilken förskola det blir och på tisdag ska vi dit för att träffa personalen och checka lokalerna.

Jag är både nervös och stressad över detta och det är mycket för att jag inte kommer ha kontroll när hon tas omhand av andra vuxna. Jag är orolig över att det är för få vuxna per grupp barn och att det händer fler olyckor därefter.

Jag är orolig för att personalen ska ge Chloéy för stora tuggor mat som hon kan sätta i halsen. Jag är också orolig över att alla eventuellt inte kan göra HLR och heimlich manöver om barnen sätter i halsen.

Det kommer nog släppa efter ett tag när vi har träffat pedagogerna som det heter nu med finare benämning. Det börjar alltid med inskolning och det är en chans för dem att lära känna barnen. Alla barn befinner sig i olika utvecklingsperioder så jag hoppas och antar att de anpassar det mesta efter det.

Jag har så många funderingar jag vill ha svar på så jag ska försöka få allt klart framför mig när vi ändå ska dit snart. De flesta tycker nog det är jobbigt att lämna bort sina små. Åtminstone i början när allt är nytt. Barnen är fortfarande bebisar i våra ögon när de är ett år gamla så det är inte så konstigt att många blir känslosamma.

Chloéy är så redo för att börja förskolan så för henne kommer det bli hur bra som helst! Hon kommer utvecklas så mycket fortare och det ska bli så roligt att se allt hon lär sig därifrån som vi inte ”kan” lära henne här hemma.

Allihopa här hemma kommer må bättre av att få andra rutiner. Förhoppningsvis kommer jag inte arbeta sena kvällar så länge. Det ultimata är ett dag-jobb när vi har barn. Det löser sig i sinom tid, det gör alltid allting men det är inte lätt att vänta tålmodigt på att saker och ting ska hända. Jag vill att saker och ting ska bli klara NU men jag försöker att inte stressa. Jag är fortfarande mammaledig i nästan tre månader till. Jag har börjat söka andra arbeten och förbereda mig mentalt på att det snart är dags att gå tillbaka till verkligheten. Den kommer ikapp mig hur jag än gör och det känns väldigt nära nu. Jag är väldigt vemodig gällande allt detta men trots min nervositet inför Chloéys inskolning samt mitt arbetsliv så kommer det gå bra som sagt. Jag får ta allt med en nypa salt i början.

Kram och godnatt hörni!

IMG_5856


Kommentarer


 1. Carina 7 november, 2016 on 19:00 Svara

  De kommer att gå jättebra men de är inte konstigt man oroar sig de blir stort allting men de är helt i sin ordning de är ju mammahjärtat man har för sina barn.Vilken goding så fina ögon er lilla tjej har😌

  • MammaOchPappablogg 7 november, 2016 on 20:08 Svara

   Ja visst är det så. Ja hon har väldigt fina ögon det håller jag med dig om. De liknar hennes pappas ögon men hennes blick är så mycket mer :)

 2. linda 6 november, 2016 on 22:34 Svara

  Vår dotter ska också skolas in i januari och jag känner precis likadant som du. Antar att vi vänjer oss tids nog 🤔

  • MammaOchPappablogg 7 november, 2016 on 08:08 Svara

   Ja vi vänjer oss, barnen också. De kommer ha så roligt och lära sig jätte mycket 😀 Barnen vänjer sig kanske fortare än oss haha.

   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna