VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ibland tröttnar jag på att vara ekonomisk

Vet ni… det kan bli överväldigande och extremt jobbigt att vara ekonomisk i längden. För ibland händer det att jag blir så satans trött på det! Att hela tiden tänka efter innan man genomför ett köp, att skriva upp det mesta för att ha en någorlunda bra helhetsbild, att inte kunna spara så mycket vi egentligen vill, att inte kunna göra spontana köp, att inte kunna gå och klippa mig när jag verkligen behöver det osv osv osv. Jag vill verkligen klippa mig nu men det är så lågt prioriterat. Jag brukar klippa mig 1 gång om året. Främst för att jag inte vill klippa mig fler gånger men också för att jag inte tycker om att lägga så mycket pengar på mitt utseende. Det är så satans dyrt ju. Det kostar mellan 400-500 kronor att klippa sig på ett hyfsat ställe i stan. Det är mycket pengar om man bara vill fräscha upp sin frisyr lite grann så jag klipper nästan bara mig när jag ska klippa av mycket hår eller få en ny frisyr.

När jag blir trött på vår ekonomi ibland så går jag och shoppar ändå. Det är fel men jag mår både bättre och sämre. Bättre för att jag faktiskt behöver handla en del saker till både mig och barnen, sämre för att jag tar pengar från vårt sparkonto. Men vad har man sparpengar till egentligen? Vi har lagt undan en buffert som ska vara till hjälp om något händer så att vi har råd att betala alla räkningar 1 månad utan inkomster. Pengarna ska även gå till oväntade utgifter som är lite större samt till andra nödvändiga inköp som behöver göras när vi minst anar det. Under perioden 25 augusti till 26 september har det stått mycket på inköpslistan. Kvittohögen är stor och det är många saker som vi har behövt. Några skulle vi kunnat vänta med men vi har tagit lite från sparkontot för att få bort de utgifterna. Jag är lättad över att vi slipper ta onödiga lån eller krediter, det vill vi absolut inte även om det hade känts bra ett litet litet tag men det är väldigt tråkigt att ta sina sparade spengar som man vill ha till något roligare.

Inom en månad behöver vi serva bilen som snart har gått 26 000 mil. Det kommer kosta 1500 kronor ungefär. Det kommer vi ta från ett annat sparkonto. Ett sparkonto som är till bilsparande. Vi valde att göra den formen av sparande för vi behöver ha en backupplan när vår nuvarande bil inte håller längre. Det är en 00:a, Volkswagen Passat. Jag gillar den men jag litar inte på att den håller så länge till. Den har inte gått igenom de två senaste besiktningarna och i oktober ska den besiktigas igen. Förmodligen kommer vi behöva laga något så det dras också från sparkontot.

Det gäller att vara förberedd på stora utgifter som kommer under ett helt år. Jag talar om årsavgifter som kommer 1 gång om året. Jag har alla uppskrivna så att vi vet vilken månad vi kommer behöva betala dem alla. Vi har sådan kontroll på vår ekonomi men periodvis är det så tråkigt. Ibland tror jag att vi alla önskar att vi var ekonomiskt oberoende så att den biten sköttes av sig självt. Nu är det inte den verkligheten vi lever i så vi får fortsätta pyssla och pussla ihop alla bitar när det kommer tuffa tider. På något sätt tar vi oss igenom dem vare sig vi vill eller inte. Just nu hade så mycket löst sig om Anton hade fått en högre tjänst. Vi hoppas på att det blir så inom kort tid.

Kram alla läsare och en extra kram till er som har det tufft just nu <3

2016-08-07_18.14.52


Kommentarer


  1. Kristina 23 september, 2016 on 21:40 Svara

    Håller så med dig, i perioder är det så jobbigt att alltid fundera och vända och vrida på varje utgift/kostnad.
    Jättebra blogg förresten!

    • MammaOchPappablogg 23 september, 2016 on 22:17 Svara

      Ja visst är det… Tur det inte kommer vara så alltid 🙂
      Tack så mycket, vad glad jag blir!?

  2. Anneli 20 september, 2016 on 13:33 Svara

    Visst är det tråkigt att behöva vara ekonomisk. När man inte kan köpa det där som man VERKLIGEN vill ha, och kanske till och med behöver. Själv försöker jag då att istället vända blicken mot det jag har. Det allra bästa, mitt älskade barn. Min fina familj. Behöver jag egentligen någonting annat? (Förrutom tak över huvudet, mat och trygghet förstås.) Ha en fin dag!

    • MammaOchPappablogg 20 september, 2016 on 14:05 Svara

      Jag försöker tänka så ibland och det hjälper. Vi är väldigt lyckligt lottade med att ha tak över huvudet, mat osv och framförallt en familj

      Tack för påminnelsen <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna