VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Minipillrena ger mig magproblem

Åh vad jag hatar ”krabb”. Varför ska jag drabbas av allting som går att drabbas av? Jag fick preventivmedel utskrivet förra veckan på efterkontrollen hos barnmorskan. En sorts minipiller blev det som  jag tog under många år när jag var yngre. Efter jag fick biverkningar från dem den här gången insåg jag varför jag mådde så dåligt när jag åt precis samma tabletter för några år sedan… Jag hade magproblem, stora sådana och gick till läkare efter läkare. Jag fick diagnosen IBS något år efter gymnasiet och då accepterade jag mer min ”sjukdom”. Saken är den att jag tror mina piller påverkade min mage negativt som de har gjort nu under bara en veckas period. Jag fick aldrig tanken att de var dem som var problemet förut men nu förstår jag.

Under en veckas tid nu har jag varit uppblåst, jättegasig, förstoppad och haft kramper i magen. Alla de symtomen gick jag omkring med i flera år utan att förstå vad som var orsaken (förutom att jag hade en känslig mage). Det är uppenbart att det är preventivmedlet jag har fått utskrivet. Det lugnar inte ner sig, det håller i sig på samma nivå hela tiden så jag slutade ta tabletterna igår. Jag ska ringa barnmorskan nästa vecka och höra om hon kan hjälpa mig. Jag kontaktade vårdcentralen igår men de ville att jag skulle ringa MVC eftersom det inte var så längesedan jag var där.

Jag har fått hemorrojder p.g.a den förbaskade förstoppningen så nu får jag köra upp piller i rumpan och smörja med salva….. Idag är vi bjudna på middag hos Antons mormor och morfar som bor lite utanför Tingsryd och jag ska försöka att tänka positivt. KRAM!

photo_editor_temp


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna