VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tips inför julhandlingen

Varje år göra många misstaget att handla julklappar och julmat under en och samma månad. Decemberlönen tar därför slut på ett par dagar efter att man har inhandlat det allra sista som man inte fick tag på eller inte hade råd med under november månad. Men varför gör man det till ett stort stressmoment under de två månaderna när man kan vara ute i god tid och hinna njuta av julefriden? Sänka tempot och njuta lite av den mysigaste högtiden på året. Det handlar faktiskt inte bara om presenter. För mig är det bästa med julen själva känslan av lugnet som uppstår när jag sitter tillsammans med familjen och bara myser.

Den största stressen är alla julklappar som ska inhandlas. Tyvärr ses det mer som ett måste att köpa presenter men det ska det inte vara. Jag tycker det är roligt att ge bort presenter men inte om jag har stressat fram dem. Det behövs lite tid att tänka ut vad man ska köpa till vissa personer som alltid är svåra att handla till. Många gör även en stor grej av julklapparna när de handlar till så många! Man behöver ju inte handla till hela tjocka släkten. Varför inte bara ge bort till de allra närmsta och till de som man faktiskt kommer träffa på julafton eller dagen efter?

Anton och jag handlar bara till de som står oss närmst och de är ungefär 14 stycken. I år kommer vi fira jul med min familj i Stockholm för förra året var vi här i Växjö. Vi har bokat flygbiljetter för att ta oss dit så smidigt som möjligt. Det kändes bäst så och det kommer bara ta 1 timme att flyga. Det är enkelt att uppehålla barnen i en timme jämfört med minst tre timmar som det tar med tåg. Sedan kommer vi ha med oss en del saker som vi alltid har när vi ska dit som vår stora dubbelvagn (som faktiskt är en smidig vagn för att vara en dubbelvagn). Det kommer bli jättebra. Jag försöker inbilla mig det iallafall tills det är dags att åka i den 23:e december.

Vi lägger 200-300 kronor per julklapp vi köper. Det är en lagom peng och det finns mycket fint att köpa för bara ett par hundra. Det mesta uppskattas ändå när det är julklappsutdelning. Om vi hittar presenter som kostar mindre än tänkt så är det ett stort plus såklart för då kan vi lägga de pengarna på en annan present om vi vill. Jag tycker det är superroligt att julhandla och jag har börjat fundera nu på vad vi vill ge bort så vi har några idéer om vad vi ska kika efter när vi shoppar. Om man är ute i god tid kan man ju handla när det finns prissänkta varor. Det är dock en risk om man handlar kläder för tidigt. Det är alltid bra om det är öppet köp så presentmottagaren kan byta till något annat om det inte passar.

För att inte ha slut på pengar vid jul brukar i spara ihop 2000-3000 till just julklappar under årets gång som en liten julbudget. Vi använder inte alltid hela summan men det är skönt att ha det undanlagt och det är mitt bästa tips till er som vill klara av julen utan att vara panka.

KRAM

Såhär såg vi ut på julafton förra året :) Chloéy var fem månader gammal och James var i min mage sedan tre månader tillbaka. Det var en jättebra dag på alla sätt och vis!

IMG_4224 IMG_4227 IMG_4234 IMG_4236 IMG_4249


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna