VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tandsköterskebesök med Chloéy

Idag var jag, James och Chloéy på Chloéys första besök på en tandläkarcentral. Vi fick träffa en tandsköterska (tror jag, annars var det en tandhygienist). Hon tittade på Chloéys 6 tänder, fyra uppe och två nere som alla såg fina ut. Sköterskan/tandhygienisten pratade matvanor och om tandborstning. Vi ska borsta hennes tänder två gånger per dygn som vi gör med våra egna. Vi har nyligen börjat med att rutinmässigt borsta på morgonen men nu ska det bli en till gång på kvällen!

För mig var det inte självklart att borsta två gånger per dag när Chloéy bara hade fått en ynka liten tand men tydligen ska man börja redan då. Hon är ju mitt första barn så allt är nytt när det händer nya saker. Nu vet vi att det ska börjas tidigt med James tänder.

När det var färdigtittat i munnen så fick Chloéy en tandborste och en LITEN leksak. Leksaken var verkligen pytteliten, nästan farlig men sköterskan sa att de ska vara gjorda för att inte sväljas. Direkt efter det tog Chloéy in hela i munnen… Jättebra storlek, verkligen… När besöket var slut bar det av hemåt och det blev en långpromenad för min del som försöker hålla mig mer aktiv. Vi tog bussen dit men det var skönt att gå en längre bit hem.

Nu har faktiskt alla tre, Anton, jag och Chloéy varit hos tandläkare/tandsköterska/tandhygienist inom loppet av en månad. Skönt att ha det avklarat. Ingen tandläkarskräck för vår del.

KRAM

Som vanligt charmade hon hela mottagningen fullt av besökande som blev fler och fler och personalen bara genom att vara sig själv, sitt goa roliga jag!

20160818_094532 20160818_094734 20160818_094841


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna