VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Barnen lär oss mer än vi tror

Jag lär mig nya saker hela tiden i mina barns sällskap. Dem, som bara är små barn lär mig nya saker. Hur är det ens möjligt? De kan inte prata eller visa tydligt med tecken vad de vill men ändå ger de mig så mycket. De har öppnat upp en ny synvinkel i mina ögon som gör det möjligt för mig att se på världen på ett helt annat sätt.

I de allra tuffaste stunderna lär jag mig flest saker och i de allra bästa stunderna lär jag mig andra saker. Det tar aldrig slut. Under hela tiden som mina barn lär sig nya steg i livet så går det upp för mig att jag gick igenom exakt samma resa när jag var lika liten. Det har varit likadant generationer tillbaka och det bara fortsätter. Det var inte försen jag fick egna barn som jag fick en bättre helhetsbild av hur människan fungerar. Chloéy som bara är 1 år kan så mycket och tänk så mycket mer hon ska lära sig? Människan är en fantastisk varelse på det viset, att vi lär oss mycket på kort tid tänker jag. Det är häftigt att se och vara med om.

Tålamod är den viktigaste egenskapen jag har fått lära mig ännu mer utav sedan jag fick barn. Det behövs i stora mängder som förälder för det kommer definitivt sömnlösa nätter, alldeles för många timmar utan en matpaus och bajs, kiss, spyor och saliv överallt när det passar som minst. Det är så det är att vara förälder och för att ha mycket tålamod så har jag fått öva! När Chloéy skrek som mest när hon var några månader gammal fick jag hantera min ilska, hopplöshet, trötthet och stress med tålamod. Det var absolut inte enkelt, det var skitsvårt men det gick an. Att ha en ”avbytare” underlättar mycket så jag tog hjälp av Anton när han var hemma som tyvärr har sämre tålamod än mig så han har fått träna ännu mer. När de jobbiga perioderna har gått över så har vi samlat energi och tålamod för nästa period och så har det fortsatt. Nu när James är här så räknar vi med att han kommer in i tuffa skrikperioder han också. Vi kommer aldrig vara riktigt redo för dem men de kommer, det vill jag tyvärr lova.

En annan sak som har gått upp för mig som jag förundras över är att barn är så otroligt glada. De är näst intill alltid glada (förutom när de har sina växt och skrik perioder). Chloéy som nu är 1 år ler och skrattar otroligt ofta. Hon sprider jätte mycket glädje. Tänk vad sur och gnällig jag skulle vara om hon inte fick mig att le och skratta så många gånger per dag som hon gör nu? Hurdan var jag förut när jag inte hade henne att skratta åt eller med? En surtant? Nu är hon min lilla solstråle och glädjespridare. När jag är på sämst tänkbara humör får hon mig att le. Hon får mig att le när hon har gjort saker hon verkligen inte får och när hon inte alls är på humör för att skratta så skrattar jag för att hon är så söt. Hon har verkligen sina egna sätt att vara på.

MINA FINA VAD ROLIGT VI SKA HA SÅ LÄNGE VI BARA KAN

IMG_1449 STH aug16 (42)


Kommentarer


  1. Charlotte 18 augusti, 2016 on 11:05 Svara

    Åh, vad kul att jag hittade din blogg – hittade den på topplistan på AFF då jag precis själv startat en blogg 🙂
    Jag har också 11månader mellan mina småtjejer så det ska bli kul att läsa om ngn som har lika tätt mellan barnen 🙂

    /Charlotte – Studier&Vardagskaos – en blogg med studietips, studietekniker och hur man får studentliv och mammaliv att fungera

    • MammaOchPappablogg 19 augusti, 2016 on 09:30 Svara

      Ja vad roligt att du hittade hit. Du är den första som jag vet om som har lika tätt mellan barnen. 😀
      Jag var faktiskt inne på din blogg igår och läste lite haha!

      Kram!

  2. linda 17 augusti, 2016 on 22:17 Svara

    Såå härliga kort! Speciellt på Chloe i detta inlägg ☺☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna