VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varför bloggar jag?

Jag bloggar gratis just nu. Jag får alltså inte betalt och det är för att jag inte vet hur jag ska gå tillväga. Jag frågade en annan bloggare om tips och hon gav mig några så jag ska se över mina alternativ igen. Det hade varit roligt att få en slant men jag bloggar i vilket fall som helst. För mig är bloggen som en dagbok. Skillnaden på det jag skriver här jämfört med vad och hur jag skrev dagbok när jag var yngre är att jag inte lämnar ut mig helt och hållet här på bloggen. Någon måtta får det vara. Jag skriver detaljerat om vissa privata ämnen men det har jag valt och jag håller fast vid det jag har skrivit.

2016-07-07_09.40.38

Min blogg är även en möjlighet för min familj i Stockholm att hänga med på vad som händer med mitt liv och min familj. Dem missar så mycket men genom bloggen är dem med oss hela tiden.

Det är en frihet att kunna skriva av mig och ibland få respons på inlägg som ni läsare tycker är intressanta. Det hade varit roligare att få fler tips och kommentarer men vad ska jag göra åt det mer än att uppmana er. Jag svarar på alla kommentarer jag får, det är jag väldigt noggrann med för jag tycker själv det är dålig stil när jag skriver en kommentar på en annan blogg och jag inte får svar tillbaka. Då känns det inte som en seriös och engagerad bloggare som är mån om sina läsare. Jag tycker dock det är krångligt med kommentarerna för jag får liksom ingen notis när någon har kommenterat. När jag började blogga för lite mer än 1 år sedan så fick jag alltid ett mejl varje gång någon kommenterade. Nu får jag inte det, varför vet jag inte. Jag har tittat igenom inställningarna flera gånger men jag hittar inte problemet. Istället får jag hålla koll på inläggen och på bloggportalen ”Vi föräldrars” startsida där vissa kommentarer syns.

Apropå startsidan… På den står topplistan på bloggarna, nyligen skrivna kommentarer och de lägger upp rubriker om intressanta blogginlägg (oftast gör de bara rubriker för de populäraste bloggarna). Det tog tid innan jag visste att den här sidan fanns haha, jag är ju nybörjare på allt som har med en blogg att göra. Iallafall så syntes jag till på topplistan rätt så fort efter att jag började blogga. Så roligt! Jag ligger just nu på plats 9 men jag brukar ligga stadigt på plats 12. Det är bara de 25 mest lästa som syns så jag tycker det är en bra plats. Vi har faktiskt fått två rubriker också. Just nu har de skrivit en rubrik om min förlossningsberättelse. Förra gången var det en rubrik när jag var gravid i v.37.

Plats 9 är rekordet än så länge och rekord är till för att slås… 

Screenshot_2016-05-31-21-19-44

Vi blev inbjudna till ett bloggevent i våras (i maj), jag tror det var till Furuvik på en djurpark där det fanns tivoli också. Tyvärr kunde vi inte komma. Sambon jobbade, jag var höggravid och det passade inte alls. SÅ himla synd. Det är på eventen man kan skapa kontakter i bloggvärlden och få en skjuts framåt. Jag hoppas verkligen att vi får fler tillfällen.

Många bloggare skriver att de spenderar mycket tid när de gör sina inlägg. De redigerar sina bilder och fixar och donar. Jag är inte lika noggrann men jag hoppas inte det syns. Från början såg mina inlägg röriga ut med mycket text (för få styckeindelningar) osv och det har jag blivit bättre på. Utseendet på en blogg är väldigt viktigt för att läsarna ska känna att de vill gå tillbaka och läsa igen utan att störa sig på det ena och det andra. Jag läser alltid igenom mina inlägg en gång extra innan jag publicerar dem för att se igenom stavfel och annat. Stavfel tycker jag inte om och jag hoppas att jag inte har så många av dem för det kan störa jättemycket. Jag fick en kommentar av en läsare angående mitt skrivsätt. Hon störde sig jättemycket på att jag särskriver och att jag inte kan skillnaden på de och dem. Jag visste om att jag var kass på ”de” och ”dem” men särskrivningen hade jag inte tänkt på. Jag försöker i vilket fall som helst förbättra båda delarna. Ni andra kanske inte har tänkt på det så jag hoppas inte ni fokuserar på det hädanefter. Jag skriver mycket talskrift, det gör många nu för tiden så det är lätt hänt att göra fel. Jag erkänner mina brister och försöker bättra dem, jag hoppas jag har bättrat mig lite grann sedan DU kommenterade! : )

Jag älskar att blogga och jag kommer fortsätta med det så länge intresset finns. Nu har jag två små barn hemma och det är ett under att jag kan sitta och blogga i just denna stund för jag är hemma själv med dem båda. James sover visserligen men min lilla donna går runt och vill ha min uppmärksamhet och den ska hon alldeles strax få.

Ni är alltid välkomna att kommentera och skriva till mig. Det är så roligt och intressant att höra vad ni tycker och tänker och vad ni har varit med om. Jag får ibland mejl ifrån er där ni skriver långa texter om vad ni har varit med om, fortsätt med det. Kom gärna med tips på ämnen ni vill veta mer om.

Skriv till [email protected]
Jag finns på instagram med namnet julsaaaan

KRAM KRAM KRAM

20160707_082939


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna