VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bvc hembesök James

Igår eftermiddag kom vår BVC sköterska (samma som vi går till med Chloéy) hem till oss. Hon fick träffa James för första gången och såg direkt att han är gul i hyn. Vi har testat honom på sjukhuset för gulsot tre gånger sedan han föddes och värdena har varit okej. Han är ändå väldigt gul i hyn så vi är extra observanta. Vi har fått råden att lägga honom i dagsljus så han får lite ”strålning”, han ska amma var tredje timme för att få ur det gula via urin och avföring och vi ska hålla koll så att han inte sover hela dygnen utan att vakna till av sig själv.

Hittills vaknar han inför dem flesta måltiderna inom tre timmar men jag ska ändå väcka honom var tredje timme nu för att hans system ska vara igång. Vi fick en extra tid på BVC på fredag för att kolla hans välmående.

Utöver värdena för gulsot så fick vi svar på annat som vad vi ska göra åt hans torra hud, hans navel som är geggig av var efter att han tappat den i förrgår, samt hur länge det är okej att han sover på nätterna. Vi ska smörja med babyolja där han är torr, rengöra med tops i naveln som vi gjorde när navelsträngsbiten satt däri och angående sömnen så ska jag som sagt väcka honom var tredje timme ett tag framöver så jag får sätta klockan om nätterna. När den gula färgen är borta är det okej att han sover längre om nätterna igen.

James vägde 3120 gram och innan dess var hans vikt 3080 innan hemgång från BB. Hans födelsevikt var 3246 så han har en liten bit kvar men det känns bra att det går uppåt istället för nedåt!

I övrigt är det bra, det går bättre för varje dag som går med vardagsrutiner och så här hemma. Jag försöker ta det så lugnt jag bara kan så att jag inte stressar mig igenom den här mysiga tiden med mina två små barn. Båda två är mysiga att vara med. Skillnaden är att Chloéy har en annan vilja och jag får inte mysa med henne när jag vill haha, det är på hennes villkor.

Kram

20160628_152128

20160628_152226


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna