VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Amning med barn nr2

Det är STOR skillnad på att amma James med jämförelse till Chloéy. Henne ammade jag den första månaden till och från men började med ersättning på heltid därefter. Den stora anledningen till att jag slutade amma henne var på grund av hennes för tidiga födsel som gjorde att hon inte var särskilt duktig på att amma. James är född i v.39+2 (Chloéy föddes i v.33+5) och han började amma från start!

James tog bröstet direkt efter han kom ut och det är så skönt att slippa tänka på att amningen inte fungerar. Det var ett himla projekt att amma Chloéy samtidigt som jag pumpade ut mjölk och inte nog med det så sondmatades hon (slang via näsan). Det tog två dygn innan min mjölkproduktion kom igång efter förlossningen i måndags. Det var drygt att vänta på det tillfället och det var obekvämt att låta honom suga på brösten när det inte kom något. Det var som att någon sitter och nyper dig i bröstvårtan gång på gång tills det blir obehagligt jobbigt. James ville ligga och sutta hela nätterna också så just innan mjölken rann till var det inte alls kul. Jag hade fått sår på bröstvårtorna och det blev värre för att han ville suga ganska ofta.

JAMES TIMMARNA EFTER FÖRLOSSNINGEN

20160621_000056

received_660930607394219

När jag var mitt inne i det onda ville jag ge upp även fast det bara hade gått två dygn. Det gjorde ju så ont och jag såg inget slut på det. Jag känner att jag kommer ge upp enklare den här gången om det blir för mycket komplikationer för jag vet hur smidigt vi matade Chloéy med ersättning. Dygnsrytmen blir annorlunda när barnen blir mätta på ett annat sätt och pappan i hemmet kan mata på nattetid också! Det enda negativa är att dem blir hårda i magen på grund av ersättningen och det tar tid att få det att fungera ordentligt. Jag är inte rädd för att ge ersättning men jag vill försöka amma den här gången, det är ju trots allt inte samma sak att amma ett fullgånget barn som ett prematur.

CHLOÉY MED SONDSLANGEN

received_972587276135001

received_972587302801665

Nu fungerar amningen väldigt bra såhär sex dagar efter förlossningen. Jag ammar delvis med amningsnapp, delvis utan och mina sår är läkta! Det kommer bra med mjölk och James verkar mer nöjd för varje dygn som går. Han sover längre stunder om nätterna och är lugn och harmonisk om dagarna. Att mata med amningsnapp är bekvämare för att det inte sliter på bröstvårtorna lika mycket och om man är nyfiken på om det verkligen kommer mjölk så ser man det enkelt när man använder en sådan. Den fylls ju med mjölk som barnet suger ut. Nackdelarna är att det finns en större risk att mamman får mjölkstockning och att barnet får torsk i munnen (svamp). Jag känner inte av någon mjölkstockning ännu men jag försöker ändå att amma både med och utan nappen. Jag köpte mina på apoteket av märket Medela. Två stycken kostar omkring 100:-. Rätt så dyrt men så värt det, särskilt om man har såriga bröstvårtor. Med Chloéy var jag tvungen att använda amningsnapp vid alla försök för att hon inte kunde greppa tag om mina bröstvårtor för att hon hade så liten mun. Det fungerade ändå inte alltid och James greppar inte alltid tag nu heller, det är en vanesak också :)

208687s


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna