VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

3 dagar efter BF

Första natten hemma avklarad! Jag var uppe tre gånger och ammade och fortsatte tidigt på morgonen. En helt okej natt. Chloéy sover lite oroligt men det är inte så konstigt nu när hennes rutiner har blivit lite brutna.

20160622_064430

Amningen 

Sedan James föddes har han sugit på båda brösten. Mjölken rann till igår eftermiddag och dygnet innan dess var ett helvete. Fy f*n vad ont jag hade på bröstvårtorna. När jag granskade dem båda två sent på kvällen efter att jag hade brutit ihop i gråt så upptäckte jag sår på det ena bröstet. Inte så konstigt att det gjorde satans ont på det bröstet han vill suga mest på. Som tur är gick jag in på apoteket på sjukhuset innan hemfärd och köpte amningsnappar. Tänkte att jag kanske skulle behöva dem för natten på familje-BB var rätt tuff. Jag har haft stor användning av napparna det här dygnet och nu ammar jag bara på det ena bröstet. Det såriga får vila tills det har läkt.

Jag smörjer med kräm och med bröstmjölk, luftar brösten för att inte stänga in dem för mycket och jag handpumpar fram mjölken så James inte ska suga så hårt för att få fram den första mjölken. Mer kan jag inte göra än att vänta ut det onda. James är super nöjd och jätteduktig så jag hoppas det kommer fungera. Det är stor skillnad med amningen jämfört med Chloéy.

Hemorrojder

Efter förlossningen fick jag stora hemorrojder. Dag nummer två efter BF var det svårt att sitta bekvämt. Det har inte försvunnit ännu men det är hanterbart. Jag har inte gått på toa på två dagar bara. Jag har både salva och tabletter att stoppa upp, det bedövar skönt. Jag kunde sköta mina behov efter förlossningen med Chloéy morgonen efter hon föddes och den här gången var det lite svårare. Jag kan kissa men som sagt väntar jag på nr2.

Avslag

Mitt avslag har minskat väldigt mycket, jag blöder inte alls mycket. Jag tror amningen har hjälpt mig en bra bit på vägen.

Underlivet

Inga svedor eller skavsår någonstans den här gången. Jätteskönt. Det har tagit längre tid för livmodern att dra tillbaka sig bara så hela underredet har varit lite slappare men idag är det bättre. Musklerna är ur funktion och det är okej för jag har varit gravid två gånger på kort tid.

Övrigt

Magen har dragit ihop sig fint och jag känner mig som en ny människa. Jag är inte klumpig längre, jag är mer som en zombie just nu. Mina ryggmuskler som tidigare var stöd för den stora magen är svaga och musklerna som man vanligtvis har hjälp utav är inte så starka. Jag har ändå kunnat sova bra, det gjorde jag inte de första nätterna med Chloéy minns jag.

————

Idag ska vi till tillbaka familje-BB för att göra PKU-testet, annars är det en lugn dag. Mina föräldrar samt min yngsta lillebror kommer ikväll så vi ska träffa dem också. 

Ha det fint, kram! 

20160621_160710


Kommentarer


  1. Maria 23 juni, 2016 on 21:40 Svara

    Stort grattis!!!
    Du är så bra och självklar i ditt sätt att skriva om din förlossning och allt runt omkring.
    Lycka till!

    • MammaOchPappablogg 23 juni, 2016 on 23:04 Svara

      Hej! Tack så mycket för din fina kommentar. Jag försöker vara så rak och ärlig som möjligt med allt jag skriver så verklighetsbilderna inte förvrängs 🙂
      Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna