VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Han är här!

Hej alla läsare! Ni ska få en kortfattad uppdatering nu när jag har en stund över. Lillen sover så sött, Anton har åkt för att träffa Chloéy och jag har precis ätit lunch och tittar på The Ellen Show på tv.

Igår morse började jag få värkar. Jag tänkte direkt att idag gäller det, idag kommer han. Min lillasyster Towa bokade tågresa ner hit från Stockholm för att kunna medverka om det nu skulle ske samma dag, mamma skulle nämligen inte kunna närvara. Värkarna blev varken tätare eller starkare så jag höll på att ge upp. Vi åkte och storhandlade vid lunchtid och vid två tiden började värkarna göra dubbelt så ont och komma lite tätare. Jag la mig i vår säng för att vila och grät en skvätt. Tillslut bad jag Anton ringa svärmor som skulle passa Chloéy och hon kom inom 15 minuter och hämtade henne. Efter det hade jag rätt ont så Anton sprang runt i lägenheten och packade de sista hygienartiklarna. När jag fick en värk fick jag verkligen fokusera och andas mig igenom den för att inte tappa fattningen.

Väl framme vid sjukhuset skjutsade Anton mig i en rullstol till förlossningsavdelningen. När de öppnade dörrarna fick jag en värk och var inte särskilt mottaglig. Tillslut blev vi insläppta och fick ett rum. Sedan gick det fort. Vi kom in vid fyra tiden på eftermiddagen och jag bad redan då om smärtstillande. Den dröjde som under min förra förlossning. Jag blev uppkopplad till en maskin för att kolla bebisens hjärtljud i samband med mina värkar. De tog blodtryck och blodprov och inte försen vid sex-tiden hade de ordnat med epidural. Men det var för sent… Jag hade ändå sagt en stund tidigare att dem fick skynda på sig och jag sa även att epiduralen inte skulle hinna få någon effekt om jag inte fick den snabbt nog. Jag hade rätt och barnmorskan tog mig inte på allvar… Men men! Lustgasen fick bli min vän den här gången. På förlossningen med Chloéy fungerade den inte bra på grund av för mycket lustgas och för lite syrgas. Den här gången fick jag lagom mycket och kände mig mer närvarande.

Jag var öppen 4 cm när vi kom in och vid klockan sex när epiduralen skulle sättas var jag 10 cm öppen. Kroppen var redo för att krysta och det kändes tydligt när jag fick resterande värkar hur kroppen tryckte på nedåt för att krysta ut barnet. Towa kom in till oss vid klockan 18.00, precis när jag skulle börja krysta. Jag krystade fram till 19.09. Under sista värken var huvudet ute och vi väntade på att resten av kroppen skulle komma ut. Efter en sista push från mig kom han äntligen ut!

Jag hade inga bristningar men min moderkaka satt fast inuti mig. Jag blödde mycket så det var noggrann omvårdnad av mig ett par timmar framöver. De höll på med olika verktyg och redskap i underlivet vilket det var väldigt obehagligt, jag ville bara sätta ihop benen och få det överstökat. 00.30 fick vi byta rum till BB avdelningen och då somnade vi gott. Anton fick också en säng så Chloéy sov hos sin farmor och farfar. Towa sov hos mormor som bor nära sjukhuset.

Det blev en väldigt snabb förlossning som jag hade önskat. Vi hade inte räknat med blödningen såklart och Anton var väldigt orolig ett tag, gick ut från förlossningsrummet för att hämta sig. Han var rädd att det inte skulle sluta blöda. Vi är så nöjda och känner oss färdiga med två underbara barn. Nu väntar vi med spänning på att ta hem honom och visa honom för Chloéy. Jag längtar efter henne men jag vill inte att hon kommer hit till BB för att se mig och sedan åka ifrån mig igen. Jag hoppas vi får åka hem imorgon, allting fungerar bra. Mjölken ska rinna till bara men han suger bra på bröstet.

Hans namn är redan bestämt, han ska heta James. Han är 50 cm lång och väger 3246 gram.

Jag kommer skriva en mer detaljerad förlossningsberättelse senare och beskriva smärtan och annat lite bättre. Jag kan säga att det gjorde lika ont som när jag födde Chloéy, skillnaden var bara att det gick fortare den här gången.

Om ni har frågor eller tankar på vad ni vill veta är jag jätte intresserad av att få höra. Ni kan alltid kommentera här på bloggen eller mejla till julia_sandberg94@hotmail.com. Jag heter julsaaaan på instagram om ni vill kika in där också.

Kram kram!

IMG_20160621_001703

20160621_000056


Kommentarer


 1. Lina 22 juni, 2016 on 10:21 Svara

  Grattis! Vilken liten goding!

 2. Vivi 21 juni, 2016 on 13:54 Svara

  Grattis han ser ljuvlig ut!! Hoppas du läker bra och att ni njuter för fullt. Jag vill jättegärna läsa skillnaderna mellan att vara på BB och neo. Har ju inga erfarenheter av det. Stort lycka till och grattis igen

  • MammaOchPappablogg 21 juni, 2016 on 15:52 Svara

   Tack så mycket! :) det skriver jag mer än gärna om. Det är helt klart skillnad. Håll utkik framöver så ska jag försöka få till ett inlägg snart. Kram!

 3. Sandra 21 juni, 2016 on 13:17 Svara

  Grattis!!! :) James är ett jättefint namn, klingar bra med chloéy :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna