VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Värkarna är igång v.40

Nu är äntligen värkarna igång! Sedan 07.10 imorse har jag haft värkar med oregelbundna mellanrum. Jag kände direkt skillnaden på smärtan jämfört med hur en förvärk känns. En förvärk gör inte ont men det gör en värk.

Jag var uppe med Chloéy vid sju och väckte Anton vid åtta tiden för att be honom stiga upp för att jag hade värkar. Sedan skyndade jag på honom för jag ville ut och gå med vagnen för att se hur värkarna skulle utspela sig. Jag fick några under promenaden men de blev inte värre efteråt. Jag har vilat lite grann med värmedyna mot ryggen.

Smärtan sitter både vid äggstockarna och bak vid ryggen och det gör ganska ont när jag väl har en värk. Beroende på vad jag gör blir smärtan kraftigare och kommer intensivare. När jag står upp och är aktiv får jag en värk var fjärde minut ungefär. När jag vilar (ligger i sängen eller sitter i soffan) kommer det en värk var tionde minut. Stor skillnad.

Jag har ringt förlossningen för att se vad jag ska göra. Barnmorskan gav mig två alternativ. 1 åka in och göra en kontroll för att sedan åka hem igen. 2 stanna hemma och leva som vanligt tills jag har 3 värkar under tio minuter regelbundet. Jag satsar på nummer 2 nu eftersom det känns lite segt fortfarande. Det kan likaväl dröja ett dygn eller två till.

Anton är hemma från jobbet iallafall för vi vet inte hur det kommer bli under dagen. Vi tar det säkra före det osäkra. Jag behöver extra hjälp med Chloéy för jag får ont när jag bär henne och gör andra rörelser när jag leker med henne. Jag har sagt till min mamma att vara beredd också så hon är på standby.

Vi hoppas det sätter igång ordentligt snart så vi får detta överstökat. Om vattnet går underlättar det ju för då kommer värkarna med säkerhet igång.

Kram!

IMG_20160620_084835


Kommentarer


  1. Sandra 20 juni, 2016 on 12:42 Svara

    Spännande! Hoppas att det tar fart nu! :) vattenavgång är nog att föredra för då går det undan 😉 (det enda jag vet, vattnet gick båda gångerna hos mig)

  2. Lina 20 juni, 2016 on 12:39 Svara

    Spännande! Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna