VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inget jobb för mig eller?

Jag ska vara mammaledig ett år till ungefär och efter det är det tomt. Jag är väldigt osäker på vad jag ska göra av ”mitt” liv, vad jag ska välja för inriktning för att göra karriär. För jag vill göra karriär inom något men vad? Jag har berättat att jag gick till en studievägledare för ungefär en månad sedan för att prata om studier jag var intresserad utav. Efter det besöket är jag inte lika intresserad längre så jag är ganska så säker på att jag vill börja arbeta efter mammaledigheten. Jag kommer förmodligen få ta ett jobb jag inte vill ha på lång sikt medans jag gör upp planer på vad jag egentligen vill göra.

Något som kommer hjälpa till på vägen är en utomlandsresa vi inte har planerat ännu men som vi vill göra. Vi vill utnyttja våra 30 mamma och pappadagar vi har  tillsammans innan barnet (lillen i magen i vårt fall) fyller 1 år. De kallas för dubbeldagar. Vi kan alltså ta ut föräldraledighet under 30 dagar, samma dagar för att vara lediga med barnet tillsammans. Chloéy fyller snart 1 år så vi kommer inte utnyttja våra dubbeldagar med henne, istället tar vi ifrån lillebror som snart är här. Vi pratade senast om att hyra ett hus i Europa någonstans och vara borta i ett par veckor för att slappa och se lite annat. Samla energi och tänka på nya möjligheter i livet. Det känns som en superbra grej att göra och att vi kan utnyttja dubbeldagarna blir perfekt.

Något som stör mig med hela arbetslivet ihop med familjelivet är att de allra flesta arbetena har oregelbundna arbetstider. Det är så mycket kvällsjobb och OB timmar man ska arbeta för att många företag har öppet alla dagar i veckan och sena kvällar. Det är väldigt svårt att få ett 7-16 jobb om man inte har en viss utbildning. Det är näst intill omöjligt för mig och Anton så vårt problem när båda två börjar arbeta är att få ihop arbetstiderna med skola och dagis längre fram. Hur är det tänkt att man ska få ihop detta pusslet egentligen? Anton arbetar på systembolaget och dem stänger 19.00 på vardagar men slutar arbeta 19.30. På lördagar har de öppet till 15.00 och då slutar han 15.30. Lördagarna är inget problem men vardagarna?! Han arbetar inte samma tider varje dag, i veckorna eller ens i månaden. Det är korta pass och det är långa pass, allt ifrån några timmar på morgonen för att nästa dag arbeta från lunch till stängning. Vad ska jag söka för arbeten för att matcha hans oregelbundna schema? Jag kommer inte kunna gå tillbaka till OKQ8 där jag är anställt idag för vi stänger 00.00 på natten och börjar 05.45 på morgonen med olika arbetspass också. Jag har inte befogenhet att få vilket jobb som helst och om jag bara kan söka arbete under en kategori så kommer det ta lång tid innan jag får ett jobb! När jag sedan lyckas komma på intervju vill jag inte ställa 10 krav bara för att jag har familj, två barn och en man som arbetar lite hur som helst. Då får jag garanterat inte något jobb. Det är en enda röra och jag ser inte en bra väg ut för tillfället.

20160618_131825

20160618_131836


Kommentarer


 1. AFA försäkring 18 juli, 2016 on 10:55 Svara

  Hej!

  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är föräldraledig.

  Du kan ha rätt till ersättning från oss under föräldraledigheten om du är privatanställd arbetare på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

  Här kan du läsa mer om vår föräldraförsäkring: http://www.afaforsakring.se/Forsakringar/Forsakring-vid-foraldraledighet-och-graviditet/

  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
  Du kan även kontakta oss via Facebook – https://www.facebook.com/afaforsakring

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/

  Vänliga hälsningar
  Sophie
  AFA Försäkring

  • MammaOchPappablogg 18 juli, 2016 on 12:08 Svara

   Hej Sophie! Jag är föräldraledig för andra gången utan paus emellan och jag läste att jag bara kan få ersättning under en period? Annars hade jag använt min Afa försäkring :)

   Mvh Julia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna